Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Ebba von Sydow om kungen: ”Arrogant”

Publicerad: 6 september 2013, 07:40

Eba von Sydow kritiserar kungen.

Foto: SVT.

Kungens beteende i den uppmärksammade intervjun tidigare i veckan visar att han inte tar sitt uppdrag på allvar, hävdade pr-konsulten Paul Ronge som menar att kungen bör abdikera. Även SVT:s programledare för kungaprogram, Ebba von Sydow, menar att kungen betedde sig arrogant och konstigt.


Ämnen i artikeln:

Carl XVI GustafEbba von SydowKungen

Under tisdagen gjorde kung Carl XVI Gustaf ett länsbesök  i Östergötland. Mediernas intresse för själva representationsresan övergick till den positiva nyheten om  prinsessan Madeleines graviditet som kom samma dag.

I samband med besöket intervjuades kungen och drottning Silvia av bland annat SVT och SR. En märkbart irriterad kung svarade  genomgående raljant och avigt på reportrarnas frågor om Madeleines  graviditet.

Pr-konsulten Paul Ronge var kritisk och menade att det var ett tecken på att monarken inte tar sitt jobb på allvar och att kronprinsessan Victoria bör ta över så fort småbarnsåren är över.

SVT-profilen Ebba von Sydow som programlett många stora kungaprogram, bland annat prinessbröllopen, sågar kungens uppträdande.

”Alltså, ironi och den typen av ”skämt” går ju inte direkt genom  rutan. Eller i text, för den delen. Tvärtom, så låter det arrogant och  konstigt. Jag har själv råkat besvara några intervjufrågor med något  ironiskt någon gång, som sedan i skriven form i tidningen blev  jättekonstigt. Från den gången, så håller jag min ironi till  kompisgänget” skriver Ebba von Sydow i sin blogg och fortsätter:

”Nä, det är inget vidare att gömma sig bakom någon ironisk kommentar.  Våga vara glad, rak och ärlig istället. Det hade väl varit enklare att  bara tacka för lyckönskningarna, säga något om att det ska bli härligt  att få ännu ett barnbarn eller berättat om hur det känns. Från hjärtat.  Det blir ofta bäst så. Faktiskt nästan alltid.”

Magnus Helander

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News