Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Ebba von Sydow om ”tvodden” med Kitty Jutbring

Publicerad: 29 april 2014, 12:04

SVT-profilen Ebba Kleberg von Sydow och medieprofilen Kitty Jutbring drar igång en så kallad ”tvodd” tillsammans – en tv-sänd podcast.


Ämnen i artikeln:

Kitty JutbringEbba Kleberg von SydowSVT Flow

Du och Kitty känns minst sagt som ett omaka par?
– Det är klart att  man kunde gjort ett sådant projekt med en bästis och någon man känner  sig mest trygg med i hela världen. Men det här blir mycket mer  spännande. Vi lär känna varandra i direktsändning och utan manus,  säger Ebba Kleberg von Sydow.

SVT Flow introducerades i förra veckan och innebär bland annat att man drar igång så kallade ”tvoddar” – tv-sända podcasts.

Ebba Kleberg von Sydow och Kitty Jutbring ska köra ”tvodden” #EbbaKitty.

– Den ska handla om saker som provocerar oss och andra, säger Kleberg von Sydow.

Hon räknar med att jobbet blir raka motsatsen till hennes lördagsprogram i Gokväll:
–  ”Tvodden” blir helt spontan, väldigt personlig och det står fritt att  forma utan någon sluttid eftersom det går i SVT Flow, säger Ebba Kleberg  von Sydow.

Hon tänker inte satsa på att slå några tidsrekord, utan kvalitet är i främsta rummet.

–  Jag bloggar flitigt och använder mig av den läsekrets som jag har där.  Jag ska ta upp frågor som ligger mig varmt om hjärtat. Det kan röra  alltifrån livsstil och alkohol till sociala medier och egofixering. Det  är läskigt, men ska bli jättekul, säger Ebbe Kleberg von Sydow.

Hon började blogga för cirka ett decennium sedan och tar nu nästa steg i och med ”tvodden”.

–  Då jag började blogga fick jag förklara vad en blogg är och tio år  senare får jag förklara vad en ”tvodd” är. Det är trevligt med nya  fenomen, säger Ebba Kleberg von Sydow.

#Ebba Kitty har tolv avsnitt.

Här är "tvodden".

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.