Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Edita byter namn till Nordic Morning

Publicerad: 17 april 2013, 14:05

Finska statens bolag Edita byter namn till Nordic Morning. Syftet med namnbytet är att lyfta fram koncernens nordiska etablering och identitet. Nordic Morning omfattar idag 14 företag som har specialiserat sig inom kommunikationsområdet.


Ämnen i artikeln:

Nordic Morning

Edita har gått från ett finskt företag till en koncern med 800  kommunikatörer, som talar 20 språk och är verksamt i fler än 6 länder.  Det här har skett under de senaste sju åren.

Koncernen har bland annat  köpt den svenska reklam- och kommunikationskoncernen Citat år 2008 samt  den nordiska Klikkikoncernen år 2012, vilken är verksam inom digital  marknadsföring.

Edita-koncernen har varit verksam i Sverige sedan  2001 och just den grenen av verksamheten bidrar idag till hälften av  omsättningen.

– Vi stödjer våra kunder genom att sätta oss in i och  förstå deras utmaningar och förse dem med kreativa lösningar. På så sätt  hjälper vi dem till framgång i en värld som förändras allt snabbare,  säger Nordic Mornings vd Timo Lepistö i en kommentar.

Nordic Morning har idag verksamhet i hela Norden samt Ukraina och Indien.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

Nordic Morning

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.