Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Edward Blom: SR ville censurera mitt sommarprat

Publicerad: 21 juli 2016, 11:13

Edward Blom.

Foto: Pressbild/Sveriges Radio

Dagen innan sändning upptäckte programansvariga på Sommar i P1 att gastronomen uttryckte sig "för positivt" om alkohol. Har nu ändrat i programmet.


Ämnen i artikeln:

Sommar i P1SREdward BlomSveriges Radio

Edward Blom tar upp alkoholens berusande effekter i positiva ordalag, i torsdagens Sommar i P1. Programmet har varit förinspelat i en månad, men bara dagen innan sändning hörde Sveriges Radio av sig och ville cencurera vissa delar, skriver Aftonbladet.

Tilltaget gjorde Edward Blom så upprörd att han skrev om det på Twitter.
"Mår jättedåligt av detta. Yr, illamånde. Aldrig varit med om något liknande. Talar för positivt om alkoholrus. Och det upptäcker de nu flera månader efter jag sände in manus."

Efterår ska han ha kommit överens om en lösning med Sveriges Radio som innebar att han läste in ett tillägg under onsdagen.
– De ville ta bort delar men vi löser det istället med att lägga till en mening om att alkohol kan ha negativa effekter också, säger han till Aftonbladet.

Men enligt Bibi Rödöö, programchef för Sommar & vinter i P1, var det aldrig fråga om någon censur.
– Censur ägnar vi oss inte åt. Men i ett program som Sommar kan man inte göra reklam, förtala en person eller förhärliga droger och alkohol för mycket. Edwards program är fantastiskt och jättefint om hans glada studentår och jag bad honom bara, på ett lite ställe, att lägga till att det finns negativa konsekvenser med alkohol också, säger hon till Aftonbladet.

Mårten Färlin

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.