Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Efter 10 år på Nöjesguiden - Pelle Tamleht tar över som chefredaktör

Publicerad: 19 april 2018, 11:18

Pelle Tamleth.

Foto: Pressbild

Jenny Nordlander lämnade rollen som chefredaktör i mars. Nu står det klart att hennes efterträdare blir trofasta Pelle Tamleht.


Ämnen i artikeln:

Pelle Tamleht

Pelle Tamleht började sin resa med bloggen Riktig Kille, som byggde på en påhittad karaktär som sade sig vara utsatt för en stalker. Efter framgångarna med bloggen (som dessutom resulterat i en bok) har han arbetat både som spelutvecklare och digital kreatör.

2008 fann han sig på Nöjesguiden, först som krogredaktör, sedan som webbredaktör. För drygt ett år sedan utseddes han till vice vd och ansvarig utgivare för hela Nöjesguiden-gruppen. I perioder har han agerat tf chefredaktör.

Efter att Jenny Nordlander lämnade i mars i år, stod tidningen utan chefredaktör. Nu rapporterar Dagens Media  att Pelle Tamleht tar över rollen – samma år som han firar 10 år på tidningen.

– Det känns naturligtvis jätteroligt. Men det här handlar inte om mig som person. Mitt jobb blir att samla alla duktiga medarbetare, och få folk att jobba tillsammans. Nöjesguiden är inte en one man eller woman show, säger han till tidningen.

Därmed blir han även publisher för Nöjesguiden Media, där bland annat Djungeltrumman, Kingsize, Totally Stockholm och Totally Göteborg ingår.

Mårten Färlin

Ämnen i artikeln:

Pelle Tamleht

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.