Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Efter Aftonbladets granskning – 29 år gammalt fall öppnas igen

Publicerad: 10 september 2015, 12:23

Aftonbladets Anders Johansson granskning av fallet Samir har gett resultat

Historien om 15-årige Samir som dömdes för mordet på sin styvmamma skildrades i kriminalpodden "Fallet". Nu öppnar åklagaren upp förundersökningen på nytt.


Ämnen i artikeln:

GranskningAftonbladetPodcast

I elva avsnitt granskade Aftonbladets reporter Anders Johansson förundersökningen och domen mot Samir i kriminalpodden "Fallet". Tingsrättens bedömde i oktober 1986 att 15-åringen hade mördat sin egen styvmor. Samir dömdes till sluten rättspsykiatrisk vård.

I dag beslutade åklagare Anders Tordai vid Västerorts åklagarkammare att återuppta förundersökningen, skriver Aftonbladet. Han vill bland annat förhöra några av de personer som aldrig tidigare har uttalat sig om fallet och dubbelkolla de sakkunnigutlåtanden som har åberopats.

Beslutet innebär att polisen ska börja utreda mordet på Samirs mamma igen och att åklagaren vill utreda om Samir verkligen kan har mordet.

– Det är glädjande att åklagaren tycker att omständigheterna som jag har grävt fram också är juridiskt intressanta, säger kriminalreportern Anders Johansson till tidningen.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.