Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Efter anklagelserna – Fredrik Virtanen lämnar Aftonbladet

Publicerad: 10 december 2017, 12:19

Fredrik Virtanen.

Foto: Aftonbladet

Fredrik Virtanen lämnar tidningen efter våldtäktsanklagelserna från Cissi Wallin.


Ämnen i artikeln:

#MeTooAftonbladetFredrik VirtanenCissi WallinMagnus Ringman

Medieprofilen Cissi Wallin gick ut i sociala medier och anklagade Aftonbladets kolumnist Fredrik Virtanen för en våldtäkt som ska ha ägt rum 2006. Virtanen själv har hela tiden nekat, och brottet utreddes 2011 men förundersökningen lades ner av åklagaren.

Efter Cissi Wallin har fler kvinnor vittnat om olika övertramp som han begått under åren, och som ett svar inledde Aftonbladet en internutredning för att gå till botten med anklagelserna. Den är nu klar, och parterna har "i samråd" enats om att Fredrik Virtanen avslutar sin anställning på tidningen.
– Jag lämnar tidningen efter att chefer offentligt uttryckt brist på förtroende för mig. Men beslutet att lämna sker i samförstånd, säger Fredrik Virtanen till Aftonbladet.

Utredningen av anklagelserna mot Virtanen har skötts av säkerhetsföretaget 2Secure.
– Inget i den nu avslutade internutredningen har visat på händelser i närtid. Vi har från vår sida trots det bedömt att det blir svårt för honom att fortsätta att verka som journalist på Aftonbladet på grund av nyhetsrapporteringen gällande honom i samband med MeToo. Därför har Fredrik Virtanen efter samtal med oss valt att avsluta sin anställning, säger Aftonbladets stabschef Magnus Ringman till tidningen.

LÄS MER: Cissi Wallin: därför outade jag Fredrik Virtanen

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.