Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Efter Anna Wahlgren - krav på Skavlans avgång

Publicerad: 4 februari 2013, 07:43

Frilanskrönikören och kolumnisten Kristin Lundell kräver att Fredrik Skavlan avgår efter fredagens uppmärksammade kritiserade program där bland annat barnboksförfattaren Anna Wahlgren deltog.


Ämnen i artikeln:

Fredrik SkavlanAnna WahlgrenFelicia Feldt

– Det var ett mordförsök. Det är banne mig inte så självklart att jag skulle sitta här.

Det sade 70-åriga barnboksförfattaren och tillika kvinnan bakom buff-metoden i samband med fredagens avsnitt av Skavlan.

Hon syftar på sin dotter Felicia Feldt och hennes skandalbok Felica Försvann – dottern påstår sig bland annat ha blivit utsatt för övergrepp.

Anna Wahlgren möttes av en proteststorm på sociala medier efter hennes medverkan i programmet.

Så  här skrev en: ”Anna Wahlgren kom till Skavlan för att få upprättelse.  Visade sig att hon grävde en ännu djupare grop. Vilket stolpskott.”

Nu höjs inte bara kritiska röster mot Anna Wahlgren, utan även Fredrik Skavlan.

SVD:s  krönikör och kritiker Kristin Lundell tycker att fredagens program är  ett bra bevis på att det är hög tid för Fredrik Skavlan att sluta.

–  Skavlan är ett program där man inte ser några som helst problem med att  skapa fredagsmys av människor, eller ska vi säga kvinnors, olyckliga  öde. Det är ett program som på alla sätt befinner sig på övertid, säger  Kristin Lundell till norska dagbladet, enligt Kampanje.

Den norske författaren Jon Michelet var också gäst i studion då Fredrik Skavlan intervjuade Anna Wahlgren.

Han ser det hela som ytterst obehagligt:
–   Jag satt och tänkte hur ska det här egentligen gå, men kunde inte göra  något där. Jag satt också och funderade över om det finns en in- eller  utgång. Men jag var ju gäst och andra bestämmer vad som ska sändas,  säger Jon Michelet, till Kampanje.

Det är inte första gången som Kristin Lundell kräver att Skavlan ska avgå.

Samma sak skedde efter att fd Army of Lovers-stjärnan Camilla Henemark deltog i programmet i höstas.

Resumé har sökt Kristin Lundell.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.