Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Efter annonsbojkotten – Youtube storsatsar på originalserier

Publicerad: 5 maj 2017, 06:34

Ellen Degeneres, ingår i Youtubes satsning.

Youtube ska lansera 40 originalprogram, ny sexskandal på Fox News och Telia köper sporträttigheter. Det är några av nyheterna i morgonsvepet.


Ämnen i artikeln:

FacebookFox NewsYoutube

Youtube storsatsar på originalserier
Google-ägda Youtube gör en storsatsning på egenproducerade program för plattformen. Ett sätt att ta upp kampen med jättar som Netflix och HBO. Många av programmen ska vara gratis att se, men även en större offensiv på betalkanalen Youtube Red är att vänta. Sammanlagt rör det sig om fler än 40 originalprogram. Bland annat nämns program producerade av komikern Kevin Hart, artisten Katy Perry och talkshow-värden Ellen DeGeneres. Nyheten kommer efter en krisig vår för Youtube där flera stora annonsörer hoppat av plattformen sedan flera medier uppmärksammat hur deras marknadsföring synts intill extremistiska och hatiska klipp. En bojkott som beräknas ha kostat Google mångmiljardbelopp. Till Adweek meddelar Youtubes affärschef Robert Kyncl att Johnson & Johnson gått in som en storsponsor till talangprogramet "Best.Cover.Ever". Originalserier blir på så sätt en väg för Youtube att garantera annonsörer rena miljöer för deras budskap.

Sexskandal skakar Fox News – igen
Det har gått några veckor sedan Bill O´Reilly fick sparken från Fox News. Nu stäms företaget av före detta kvinnlig anställd vid en av mediejättens radiostationer. Hon hävdar att hon har fått sparken efter att ha ringt in till Fox News hjälplinje och varnat om sexuella trakasserier. Kvinnan, Jessica Golloher, ska enligt stämningen också ha blivit diskriminerad på grund av sitt kön. Det skriver Business Insider.

Så vill Facebook ta hål på filterbubblor
Facebook gör sitt för att få bort ekot i våra nyhetsflöden. Genom att välja vilka vänner och sidor man följer skapas så kallade filterbubblor som snedvrider de nyheter du tar del av. Med den nya funktionen "Topics to Follow" kan användarna välja bland olika ämnesområden att följa som skräckfilm, teater och politik. Under ämnesområdena samlas innehåll från flera olika sidor. Det skriver Techcrunch.

Telia köper tv-rättigheter
Telekombolaget Telia Company har köpt tv-rättigheterna till den finska hockeyligan från och säsongen 2018-2019. Det här är första gången som ett telekombolag köper tv-rättigheter i Norden. Finska Nelonen Media har sedan 2013 haft ensamrätt på Liiga-sändningarna, men deklarerade i slutet av april att de inte kommer utnyttja optionen att förlänga kontraktet. Enligt nyhetssajten Sportcal är Nelonens nuvarande femårsavtal värt upp till 17 miljoner euro, motsvarande 165 miljoner kronor, om året. Det rapporterar Di.

Financial Times tar krafttag mot ad-blockers
Efter att ha testat att slänga ut läsare med ad-blockers förra sommaren har Financial Times nu stängt sajten för alla registrerade användare med ad-blockers installerade. Det skriver Digiday.

Anna Roxvall och Johan Persson startar reportageförlag
Journalisterna Anna Roxvall och Johan Persson startar reportageförlag. Ett första steg blir reportageboken "Burundi inifrån: När folk väl har börjat döda varandra är det svårt att sluta" som släpps i maj och skildrar krisen i landet som pågått sedan 2015, rapporterar TT. Johan Persson satt tillsammans med Martin Schibbye fängslad i Etiopien, men frisläpptes 2012. Från början var det tänkt att Anna Roxvall skulle åkt med fotografen Johan Persson till Ogadenprovinsen. Men hon blev gravid och Martin Schibbye reste i stället.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

FacebookFox NewsYoutube

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.