Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Efter åren som präst – Helle Klein tar över Dagens Arbete

Publicerad: 21 januari 2013, 11:45

Helle Klein, ny chefredaktör på Dagens Arbete

Foto: Pressbild: Aftonbladet

Efter tre år som präst återvänder Helle Klein till journalistiken. Nu blir hon publisher på Dagens Arbete.


Ämnen i artikeln:

Helle Klein

Under flera år var Helle Klein politisk chefredaktör på Aftonbladet. Hon lämnade Schibstedhuset för att bli präst för drygt tre år sedan. Nu tar hon tag i pennan igen som ny publisher för Dagens Arbete.

Detta efter att Hans Larsson går i pension. Det skriver Dagens Arbete på sin hemsida.

– Jag ser verkligen fram emot att få jobba på Dagens Arbete. Tidningen har en oerhört kompetent redaktion med landets främsta arbetsmarknadsreportrar, säger Helle Klein till Dagens Arbete.

Helle Klein var chefredaktör på Örebro-Kuriren under åren 1991-95.  Hon värvades som ledarskribent till Aftonbladet innan hon blev politisk chefredaktör på tidningen 2001. En position hon behöll fram till 2010.

Till Dagens Arbete berättar Helle Klein att samhällsutvecklingen har stor del i att hon återvänder till mediebranschen:

– I dessa tider med massarbetslöshet, varselvåg och en väldigt rörig  arbetsmarknad är det extra viktigt att dom fackliga frågorna kommer upp  på dagordningen. Där spelar Dagens Arbete en viktig roll och jag hoppas  kunna bidra till att tidningen hörs och syns mer i debatten.

Helle Klein är också teologie kandidat och  prästvigdes i Storkyrkan i Stockholm 2008. Efter åren på Aftonbladet har varit präst i Nacka och Sofia församlingar i Stockholm.

– Präst är man på livstid och jag hoppas kunna vara lite fritidspräst även framöver. Men jag älskar tidningar och lockas av redaktionslivet, så det här var ett oemotståndligt erbjudande. Kyrkan får vänta, säger Helle Klein till Dagens Arbete.

Helle Klein tillträder som chefredaktör och ansvarig utgivare för Dagens Arbete lagom till den 1 maj. Hon blir också vd för Dagens Arbete AB och dotterbolaget da-media.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

Helle Klein

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.