Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Efter bemanningsbråket: Nivette Dawod går till SR

Publicerad: 27 november 2014, 08:17

Nivette Dawod lämnar Aftonbladet för Sveriges Radio.

Foto: Micke Grönberg/Sveriges Radio/Pressbild

Aftonbledets Nivette Dawod, som gick ut i tidningen Journalisten och kritiserade bemmaningsanställdas arbetsvillkor, får en ny tjänst på Sveriges Radio som utrikeskorrespondent-trainee.


Ämnen i artikeln:

Nils HornerNivette DawodCilla BenköSveriges Radio

Sveriges Radio har inrättat en ny tjänst som utrikeskorrespondent-trainee i Nils Horners anda. Nivette Dawod har ebjudits tjänsten och kommer vara tjänstledig från Aftonbladet under ett år. Hon blev tidigare omplacerad till Aftonbladets resebilaga efter att hon intervjuats i tidningen Journalisten om de bammaningsanställdas arbetsvillkor på Aftonbladet. Schibstedt menade att omplaceringen inte hade någon koppling till artikeln.

Som utrikeskorrespondent-trainee på SR kommer Nivette Dawod under nästa år att arbeta tillsammans med fem av Sveriges Radios utrikeskorrespondenter i lika många områden.

– Jag är jätteglad och stolt över att ha fått det här drömjobbet. Det känns hur stort som helst att få jobba med alla proffsiga medarbetare på utrikesredaktionen på Ekot och vara del av en arbetsplats som tar lyssnaren på allvar, säger Nivette Dawod i ett pressmeddelande.

Hon kommer först få en utbildning och en mentor på Ekot i Stockholm och därefter arbeta primärt i områden som Asien, Mellanöstern, Afrika, Latinamerika och Ryssland.

– Vi tycker att det är viktigt att Sveriges Radio tar ett samhällsansvar och i det ligger den viktiga utrikesjournalistiken. Vi gör inte detta i första hand för att stärka vår egen verksamhet utan för journalistiken i stort och vi tror att detta är en satsning som Nils skulle ha gillat. Det här är vårt sätt att hedra honom, säger Sveriges Radios vd Cilla Benkö i en kommentar.

Susanna Sköld

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.