Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Efter besparingarna: Aller media värvar

Publicerad: 13 januari 2017, 09:05

Resumé har tidigare rapporterat om hur Aller media i slutet av november gjorde sig av med samtliga mediesäljare, med undantag av KAM-tjänsterna. Nu, knappt två månader senare, förstärker bolaget sin annonsavdelning med fem nya medarbetare.


Ämnen i artikeln:

Aller Media

Enligt ett pressmeddelande sker rekryteringarna som ett led i Aller medias arbete med att anpassa organisationen efter "dagens snabbrörliga medieklimat". Avdelningen består idag av två enheter med Key Account Managers där den ena riktar sig mot mediebyråer och den andra till direktkunder.

Rekryteringarna kommer sedan företaget gjorde sig av med samtliga mediesäljare i slutet av november. Bolaget gjorde även en samordning som innebar att omkring hälften av layouttjänsterna försvann.

– Vår målsättning är att vara våra kunders starkaste samarbetspartner genom att gå i bräschen för branschutvecklingen. Med våra starka varumärken i ryggen fortsätter vi nu att utveckla vårt erbjudande genom att ta in fem starka namn med gedigen erfarenhet av att sälja stora komplexa affärer över alla plattformar, säger Maria Karlsson, försäljningschef på Aller media i ett pressmeddelande.

Stefan Andersson
Kommer senast från Expressen där han har jobbat som försäljningschef under flera år. Han har lång erfarenhet av mediebyråer då han arbetat både på OMD och Mediacom. På Aller media jobbar Stefan Andersson som teamleader för mediebyråteamet.

Azra Husetic
Har lång erfarenhet från Expressen, bland annat som försäljningschef. Hon kommer senast från en roll som säljkonsult. Azra ingår i mediebyråteamet.

Lena Swanström
Lena Swanström har lång erfarenhet av försäljning inom print, magasin, online, mobil, webb-TV, nativekampanjer och programmatiska affärer. Hon har sedan 2006 jobbat som KAM på Expressen, både som ansvarig för byråer samt direktkund. Lena Swanström ingår i mediebyråteamet.

Patrik Nilsson
Patrik kommer senast från en roll som Senior Media Manager på Expressen. 2015 var Patrik en av finalisterna i kategorin årets säljare i Media Mecca Awards. På Aller media ingår Patrik i mediebyråteamet.

Maria Ingels
Har erfarenhet från TV4, IDG och Dagens Industri och kommer närmast från en tjänst som säljkonsult inom Bonnier Business Media. Maria Ingels ingår i direktkundsteamet.

Sedan tidigare har Aller media gjort flera framgångsrika satsningar för att bredda erbjudandet inom bland annat native, influencers, programmatic och event.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

Aller Media

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.