Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Efter bråken – Markus Hankins lämnar GP

Publicerad: 14 mars 2017, 14:33

UPPDATERAD. GP:s onlinechef Markus Hankins och Peter Holmlund, digitalchef på Stampen Media, slutar. Facket välkomnar beskedet.


Ämnen i artikeln:

Markus Hankins

GP:s onlinechef Markus Hankins har varit kraftigt ifrågasatt av facket på Göteborgs-Posten. Detta efter ett antal incidenter där personal varit inblandad. Samtidigt har han lyckats öka trafiken rejält till GP:s sajt och så sent som förra veckan uttalade han sig i en skrytartikel på GP.se. Men nu slutar han tvärt.

LÄS MER: GP-facket vänder sig till styrelsen om Markus Hankins

I samma veva lämnar också Peter Holmlund, chief digital officer på Stampen Media. Bådas sorti framgår av ett internt meddelande på GP.
– Nu när en ny ledning tar över medieverksamheten tycker jag det är ett bra tillfälle för mig att lämna plats för en ny kraft som kan ta nästa steg utifrån dagens utmaningar. För mig har långpendling haft sitt bäst-före datum just nu, men det har varit en spännande resa och jag är tacksam för alla fantastiska människor jag mött i koncernen, säger Peter Holmlund i mejlet.

LÄS MER: Efter alla skandaler: Nu omplaceras GP:s onlinechef

"I samband med beskedet har Johan Hansson, vd Stampen Media, beslutat att göra en översyn av den digitala organisationen med målet att skapa en mer effektiv struktur som kan serva alla våra kanaler med det bästa möjliga innehållet. Därför lämnar också GP onlines Markus Hankins sin tjänst" heter det vidare enligt Stampens Medias nya ledning.

Markus Hankins och Peter Holmlund slutar kort efter att chefredaktören Cecilia Krönlein och lämnat.

Journalistklubben på tidningen välkomnar dagens besked.
– Vi tycker att vår nya vd har fattat ett klokt beslut, säger Peter Linné, sekreterare i SJF-klubben.

Varför?
– Eftersom att det har varit mycket oroligt på vår onlineredaktion under lång tid, och det har smittat även GP:s övriga redaktion.

Hur anser ni från fackets sida att den tidigare ledningen har hanterat frågan?
– Vi konstaterar att det är ett klokt beslut som är fattat, som ligger i linje med vår uppfattning. Men ingen tjänar på att se tillbaka på detta. Det här kommer vara bra för GP och hela Stampen Local Media. Man kan tillägga att vi ser positivt på att Johan Hansson tog beslutet så pass snabbt under sin tid här.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

Markus Hankins

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.