Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera
SökMedia

Efter bråket – nu byter de reportrar

Publicerad: 17 Mars 2015, 13:09

Frida Hansson och Björn Barr.

Foto: Östersundsposten.

Expressen och Östersunds-Posten byter reportar med varandra under tre dagar. Bakgrunden är kvällstidningens rapportering från när Melodifestivalen arrangerades i staden.


Melodifestivalens tredje deltävling arrangerades i Östersund, och Expressen Kulturs reporter Björn Barr skrev om spektaklet i texten "Det är kul när det händer nåt" med den underliggande förståelsen att det inte händer särksilt mycket annars.

Texten fick stort genomslag i staden och i Östersunds-Posten blev den kritiserad av bland annat nöjesredaktören Frida Hansson. Tidningen lanserade också hashtagen #kulnardethandernagot där jämtarna kunde dela med sig historier av saker som händer när inte SVT-festivalen är där.

För att fortsätta debatten byter nu ÖP och Expressen reportar med varandra under tre dagar. Björn Barr ska jobba i Östersund medan Frida Hansson tar värvning på kvällstidningens kulturredaktion. Där ska hon skriva ett kritiskt reportage med vinkeln "Hallå, Stockholm!", medan Barrs text i Östersunds-Posten ska heta "Förlåt, Östersund!".

– Vi blev överraskade av alla reaktioner, eftersom vi inte tycker att reportaget har en storstadsblick. Men allt det här aktualiserade ett spännande meningsutbyte om urbanisering, identifikation och landsbygdens utveckling som vi tycker är viktig att fortsätta. Så när jag föreslog ett reporterutbyte och när Östersundsposten nappade blev jag väldigt glad, säger Karin Olsson, kulturchef på Expressen, i en kommentar.

Fredrik Thambert


Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.