Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Efter Brottscentralen – Aftonbladet startar eget krimprogram

Publicerad: 2 maj 2017, 11:07

Efter sommaren 2016 valde Aftonbladet att inte förlänga med Brottscentralen. Nu lanserar man krimprogrammet Brott & Straff under ledning av Olivia Svensson och Oisín Cantwell.


Ämnen i artikeln:

Oisín CantwellAftonbladetBrottscentralen

I december gick Expressen ut och meddelade att de köpt formatet Brottscentralen från Aftonbladet. Enligt uppgifter till Resumé var anledningen till att Aftonbladet inte ville fortsätta med det populära programmet, producerat av Brand New Content, att det var för dyrt.

Nu väljer Aftonbladet istället att lansera ett eget krimprogram, Brott & Straff, lett av kolumnisten Olivia Svensson och kriminalreportern/krönikören Oisín Cantwell. Programmet ska lyfta historiska kriminalfall och tar sin utgångspunkt i Aftonbladets bildarkiv.

– Vi tar upp klassiska kriminalfall som engagerat väldigt många människor genom åren. Det känns spännande att med hjälp av Aftonbladets fantastiska bildarkiv och Oisíns skarpa hjärna få en möjlighet att samtala om och belysa fallen i ett helt nytt programformat, säger Olivia Svenson.

Den 3 maj har programmet premiär och i det första avsnittet tar man upp fallet med försvunna Madeleine McCann. Den 3 maj är det tio år sedan den då fyraåriga Madeleine McCann försvann från ett hotellrum i Portugal.

– Fallet Madeleine McCann är troligen det mest omskrivna försvinnandet i världen i modern tid. Och trots en gigantisk utredning i såväl Portugal som Storbritannien har inte gåtan kommit en millimeter närmare sin lösning. Nu när det har gått tio år kände vi att det var angeläget att återvända till den här berättelsen, säger Oisín Cantwell.

Programmet produceras av Kajsa Lindohf som tidigare jobbat med bland annat Veckans Brott, Efterlyst och Kalla Fakta. Brott & Straff kommer att sändas fem gånger under våren, varje avsnitt är tio minuter långt.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.