Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Efter Egmont-köpet: Formas vd lämnar

Publicerad: 29 augusti 2014, 10:34

Maria Croon.

Foto: Lisa Åberg.

Resumé har tidigare idag rapporterat att ICA Gruppen säljer Forma Publishing Group till Egmont Publishing. Nu står det också klart att Formas vd Maria Croon lämnar förlaget efter tio år i och med försäljningen.


Ämnen i artikeln:

Forma Publishing GroupMaria CroonEgmont Publishing

- När nu bolaget är sålt och förutsättningarna ändras är det ett naturligt tillfälle för mig att gå vidare, säger Maria Croon, vd på Forma Publishing Group.

Hon menar att hon har haft tio fantastiska år på förlaget och menar att man inte bara har utvecklat Formas varumärke och resultat, utan också nått ett rekordhögt NMI (nöjda medarbetare) och utvecklat digitala lösningar.

Hon lämnar förlaget i samband med att de nya ägarna tillträder, vilket är beräknat till den 1 oktober.

- Jag är övertygad om att Formas varumärken nu får bra möjligheter till fortsatt utveckling, säger Maria Croon i en kommentar.

ICA Gruppens vd, Per Strömberg, meddelar att försäljningen är en naturlig del av förra höstens strategi för gruppens non-food-verksamheter som innebär att Kjell & Company, Cervera och just Forma skulle säljas.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.