Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Efter Facebooks regeländring: Nyheter365 gör sponsrade matvideos

Publicerad: 4 maj 2016, 13:33

Tacobaconpaj – redan en klassiker. Snart i sponsrat format?

Foto: Matbibeln

Grilltillverkaren Weber ska lagom till grillens somriga högsäsong göra branded video till Nyheter365:s Facebooksida Matbibeln – tillsammans med Tacobaconpajskaparen.


Ämnen i artikeln:

Nyheter365Buzzfeed

Under tisdagen berättade Resumé att matklippsjätten Buzzfeed lutar åt att börja med produktplacering och reklam i sina videos. Nu ska Nyheter365 producera ”branded video” i fyra delar exklusivt för Facebooksidan Matbibeln.
– Det är jättekul att vi har hittat ett varumärke som passar så bra med vår profil att samarbeta med inför grillsäsongen. Nu när Facebook har ändrat sina regler om branded content direkt i nyhetsflödet så öppnar det upp många spännande chanser för annonsörer inom den närmaste tiden, säger Johan Rikner, vd för nyheter365, i en pressrelease.

Det ska ske i samarbete med kocken Ewa Dabrowski som stod bakom det virala klippet ”Tacobaconpaj”.
– Vårt fokus är alltid att skapa engagemang i sociala medier och tillsammans med Ewa har vi hittat ett recept som fungerar. Jag tror absolut att vi kommer se mer av den här typen av contentsamarbeten i framtiden, säger Johan Rikner.

LÄS MER: Så blev tacobaconpajen en viral succé

Mårten Färlin

Ämnen i artikeln:

Nyheter365Buzzfeed

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.