Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Efter frysboxen: Här flyr Wolodarski reporterns frågor

Publicerad: 2 juli 2015, 15:51

Peter Wolodarski vägrar att svara - igen.

Foto: Journalisten.

I våras avslöjade tidningen Journalisten berättelsen om DN:s "frysbox". Chefredaktör Peter Wolodarski har vägrat kommentera. När reportern söker upp honom i Almedalen flyr han från frågorna.


Det var i mars som Journalisten publicerade berättelsen om "frysboxen" – att flera medarbetare tvångsplacerats utanför redaktionen för att tidningen velat nedbemanna.

Granskningen väkte stor uppståndelse och ilska - även utanför mediebranschen.

Sedan dess har Journalistens reporter Johannes Nesser vid upprepade tillfällen försökt få en intervju med Peter Wolodarski. Han hela tiden vägrat - och endast valt att ställa upp på en intervju i den egna tidningen.

När Journalisten söker upp Peter Wolodarski i Almedalen vägrar han fortfarande att kommentera – och flyr från Johannes Nesser.

– Nej, vi ska ju snacka senare. Så du får höra av dig precis som alla andra, säger Peter Wolodarski.

– Jag tror inte att Peter vill prata, säger DN:s personalchef Magnus Jansson och stoppar Johannes Nesser.

Tre timmar efter att videon publicerats ställer Peter Wolodarski till slut upp på en intervju med tidningen.

Resumé har också sökt DN:s chefredaktör vid upprepade tillfällen under våren för att få svar på frågor om "frysboxen". Men han har inte velat ge några kommentarer. I dag är beskedet från hans assistent att Peter Wolodarski är på resande fot och att vi inte får någon intervju. Han säger sig inte hade något mer att tillägga utöver det som står hos Journalisten.

Se filmen här:

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.