Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Efter Gummesson – örlogskapten till SvD

Publicerad: 17 december 2014, 15:42

Niklas Wiklund.

Foto: Malin Hoelstad.

SvD storsatsar på försvarsbevakningen efter att den meriterade reportern Mikael Holmström valt att gå till DN. Nyligen blev det klart att man plockar in TV4-veteranen Jonas Gummesson för att ersätta honom, men nu tar SvD även in den kände försvarsbloggaren tillika örlogskaptenen Niklas Wiklund som kolumnist.


Ämnen i artikeln:

Jonas GummessonTV4

Niklas Wiklund anses som en av Sveriges främsta försvarsbloggare – han bloggade länge under pseudonymen Skipper, men trädde fram i somras, enligt SvD.

Han gav initierade beskrivningar av försvarets både starkare och svagare sidor på sin blogg och kunde få tiotusentals läsare, enligt SvD.

"Klimatet inom Försvarsmakten har förbättrats och numera tillåts även avvikande uppfattningar", sade Niklas Wiklund i samband med en SvD- intervju när han trädde fram i somras.

Niklas Wiklund är fartygschef på korvetten HMS Stockholm skriver idag med eget namn i sin blogg – han gör debut som SvD-kolumnist den 23 december och ska skriva om försvars- och säkerhetspolitiska frågor.

– Det är ett ämne som är högaktuellt med anledning av det försämrade säkerhetsläget i vårt närområde där vi bland annat ser ett Ryssland som rustar i stor omfattning och dessutom för ett krig i Europa, säger Niklas Wiklund i en kommentar angående det nya uppdraget.

Han skriver både i egenskap av privatperson och försvarsdebattör.
– Jag är inte någon talesperson för Försvarsmakten om nån nu trodde det, säger Niklas Wiklund i en kommentar.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

Jonas GummessonTV4

Dela artikeln: