Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Efter hånen – nu hyllas SJ

Publicerad: 17 mars 2011, 13:13

Enligt Kommunikatören 2011, Sveriges största undersökning inom kommunikation, information och marknadsföring, är SJ den organisation som varit bäst under 2010 på att använda en mix av traditionella och nya medier i sin kommunikation.


Ämnen i artikeln:

Hammer & Hanborg

Uppgivna passagerare på Stockholms Centralstation dagen före julafton i fjol då stora förseningar i tågtrafiken skapade kaos. Foto: PONTUS LUNDAHL / SCANPIX

Undersökningen utfördes för sjunde året i rad av Hammer & Hanborg och 3500 av Sveriges kommunikatörer deltog för att ge sin syn på branschen.

Hela undersökningen med tillhörande svar kommer att presenteras den 22 mars men redan nu har Hammer & Hanborg gått ut med delar av resultatet.

På frågan ”Vilken organisation/vilket företag tycker du var bäst under 2010 på att använda en mix av traditionella och nya medier i sin kommunikation” hade de flesta, något oväntat, svarat SJ.

– SJ har ju varit i allmänhetens och mediernas fokus under stora delar av vintern, ofta med försenade och inställda tåg som utgångspunkt. I ett sådant läge är det lätt att bara fokusera på det negativa och se förbi att ett företag hela tiden utvecklar sin kommunikation för att på bästa sätt hantera situationen, säger Christina Hammer, delägare i Hammer & Hanborg, i ett pressmeddelande.

Enligt undersökningen har bland annat SJ:s Twitter-satsning varit mycket uppskattad när det gäller snabb kommunikation till kunderna.

– Jag är jätteglad över utmärkelsen. Det är ett kvitto på att vårt kommunikationsarbete har uppmärksammats, säger Elisabeth Lindgren, kommunikationsdirektör SJ, i ett pressmeddelande.

Malin Carlehäll

Ämnen i artikeln:

Hammer & Hanborg

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.