Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Efter hatattacken – nu bryter även SR med ”Kringlan”

Publicerad: 12 november 2015, 15:27

Kringlan vill be Åsa Linderborg om ursäkt.

Foto: Twitter.

Kristoffer "Kringlan" Svensson svingade vilt på Twitter i går. Hatet och könsorden riktade sig Aftonbladet och en frilansjournalist efter att denne recenserat hans roman. Nu bryter SR samarbetet med honom.


Ämnen i artikeln:

AftonbladetSveriges Radio

För SR har Kristoffer Svensson gjort satirprogrammet "Public Service" som ingår i "God morgon världen" i P1. Det var under ett ledningsmöte i eftermiddags som SR tog beslutet att bryta med Kristoffer Svensson, skriver Sveriges Radio Kulturnytt. Aftonbladet bröt samarbetet med komikern redan under onsdagseftermiddagen, för dem har han gjort satirpodden "Lilla Drevet" tillsammans med Nanna Johansson.

– "Kringlan" har varit en stor tillgång för "Public Service", både som programledare och manusförfattare, men hans utspel mot kritikern Victor Malm och Aftonbladets kulturchef Åsa Linderborg i veckan är långt över gränsen för hur vi tycker att en representant för oss kan uttala sig offentligt, säger Mattias Konnebäck och Erik Blix, som startade programmet för snart 15 år sedan, till Sveriges Radio Kulturnytt.

Efter recensionen som frilansjournalisten Victor Malm skrev i Aftonbladet, twittrade Kristoffer Svensson att han skulle "få ansiktet sönderslaget". Kristoffer Svensson gjorde även ett utspel mot Åsa Linderborg i podcasten AMK (Alla mina kamrater).

– Det som blir så absurt är ju att "Kringlan" kastar ur sig uttalanden och hot som jag bara är van vid att högerextremister annars gör, säger Åsa Linderborg till Sveriges Radio Kulturnytt, och fortsätter:

– Det är högerextremister och rasister som säger att de vill "knulla mig till döds" och "skända mig" och utföra aggressiva sexuella handlingar. Och sen kommer en satiriker, som dessutom jobbar för mig, och säger samma saker. Och det är klart att det är oacceptabelt, vem som än säger det.

Händelsen har också fått Victor Malm att anmäla Kristoffer Svensson för olaga hot.
Kristoffer Svensson var ångerfull över utspelen redan i går, som han menar var misslyckade försök till komik. I ett sms till Sveriges Radio Kulturnytt skriver han:

"Det här var ett totalt psykbryt som jag ångrar av hela mitt hjärta men tyvärr inte kan göra ogjort".

Han meddelar också att han hemskt gärna vill be Åsa Linderborg om ursäkt.

Yasmine Winberg

Redaktör Resumé Insikt

yasmine.winberg@resume.se

Ämnen i artikeln:

AftonbladetSveriges Radio

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.