Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Efter insiderskandalen – Oniva vill få in 50 miljoner

Publicerad: 9 juli 2014, 13:52

Resumé har tidigare rapporterat att finanschefen för onlinemarknadsföringsbolaget Oniva greps misstänkt för insiderbrott. I samma veva valde man att omplacera bolagets vd Urban Johansson till att jobba internationellt. Nu har Oniva också valt att gå ut i en nyemission för att få in mer kapital - målet är totalt 48,4 miljoner kronor.


Ämnen i artikeln:

Urban JohanssonOniva

"Den kritik som framförts när det gäller bolagets redovisningsprinciper och informationsgivning till aktiemarknaden har, tillsammans med det faktum att finanschefen är under utredning för insideraffärer, ytterligare aktualiserat behovet av åtgärder."

Det skrev den tillträdande styrelseordföranden Peter Kopelman i ett pressmeddelande nyligen angående omorganisationen på Oniva Online Group Europe och därmed också omplaceringen av bolagets vd Urban Johansson – han fick i stället jobba med internationell affärsutveckling och finansieringsfrågor.

Nu har Oniva fattat beslut om en riktad nyemission om högst 1 miljon nya aktier samt en nyemission med 1 009 874 aktier med företrädesrätt för bolagets befintliga aktieägare.

Teckningskursen i båda emissionerna ligger på 24 kronor per aktie, vilket gör att man kan få in totalt 48,2 miljoner kronor i bolaget om det skulle visa att båda emissionerna blir fulltecknade.

Online Group har 200 anställda i Sverige, Storbritannien, Frankrike, Irland, Italien, Tyskland och USA.

Moderbolaget Oniva Online Group Europe är noterat på Nasdaq OMX First North.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

Urban JohanssonOniva

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.