Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Efter klandret: Persbrandt hotar stämma Expressen

Publicerad: 26 februari 2015, 13:30

Faksimil av Expressens publicering.

Mikael Persbrandt vs. Expressen – rond två. Nu hotar skådespelaren att återigen stämma tidningen för förtal. Detta efter PON-fällningen av tidningens publicering där Persbrandt snortar kokain.


Igår berättade Expressens chefredaktör Thomas Mattsson själv om att de blivit klandrade av Pressens Opinionsnänmd. Detta för publiceringen av en film där Mikael Persbrandt syns snorta kokain på en nattklubb under 2012.

Men skådespelaren nöjer sig inte med att Expressen klandras. I ett brev riktat till Thomas Mattsson skriver Conny Cedermark och Andreas Natt och Dag på advokatbyrån Nordia att Persbrandt överväger att stämma tidningen. Brevet publicerades tidigare på Mikael Persbrandts officiella Facebook-sida, men har nu tagits bort.

"Mot bakgrund av ovanstående gör Mikael Persbrandt bedömningen att det nu på nytt föreligger förutsättningar för förtalsansvar för Expressens ansvariga utgivare" heter det i skrivelsen.

I brevet menar Mikael Persbrandt att det finns skäl för tidningen att betala skadestånd för publiceringen. Men samtidigt öppnar han upp för en "frivillig reglering" utanför rättssalen.

Resumé har utan framgång sökt de båda advokaterna för en kommentar. Men i ett pressmeddelande från advokatbyrån som Persbrandt har publicerat på Facebook säger Conny Cedermark:

"Vi kommer nu kontakta tidningen för diskussion och överväga en stämningsansökan till domstol".

När Resumé når Expressens chefredaktör ger han följande kommentar.  
– Jag har varken sett detta påstådda brev eller hört talas om det förrän Resumé skickade mig en kopia, om det är en äkta skrivelse kommer Expressens jurister att på sedvanligt sätt processa frågeställningen.  

Om Mikael Persbrandt väljer att ta till rättsliga åtgärder mot Expressen skulle det i så fall inte vara första gången. År 2006 fälldes den dåvarande chefredaktören Otto Sjöberg för förtal att ha publicerat uppgifter om att skådespelaren befann sig på behandlingshem efter att ha blivit akut alkoholförgiftad. Uppgifterna visade sig vara felaktiga.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.