Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Efter kritiken: Anna Gullberg lämnar Gefle Dagblad

Publicerad: 23 april 2018, 12:54

Anna Gullberg lämnar rollen som chefredaktör och ansvarig utgivare på Mittmediatidningen Gefle Dagblad.


Ämnen i artikeln:

Gefle DagbladMittmediaAnna Gullberg

Tidigare i år rapporterade tidningen Journalisten om hur den framlidna journalisten Sanna Wikströms make anklagade Mittmedia för sin livskamrats bortgång. I reportaget lägger maken en stor skuld på Gefle Dagblads chefredaktör Anna Gullberg, som tidigare även kritiserats av och fått en misstroendeförklaring riktat mot sig av fackklubben på tidningen.

Journalistens reportage om Sanna Wikström fick även motta en del kritik för vad kritiker menar var en alldeles för ensidig beskrivning, bland annat från EK-koncernens tidigare utgivare PeO Wärring.

I januari meddelade Anna Gullberg att hon skulle ta en timeout från rollen som ansvarig utgivare och chefredaktör på Gefle Dagblad, till följd av den hårda kritiken och rapporteringen.

– Min redaktion behöver lugn och ro, och få en chans att läka efter en svår tid. Det förtjänar alla fina medarbetare. Jag är just nu inte den bästa ledaren jag kan vara för Gefle Dagblad och då ska jag inte heller vara det. Jag är både trött och ledsen, och jag behöver tid för reflektion, berättade hon då i ett pressmeddelande.

Nu meddelar Anna Gullberg att hon permanent lämnar den tjänst hon tillträdde hösten 2014.

– Jag känner att jag lämnar över en stark tidning. Gefle Dagblad är en av de tidningar i landet som under det senaste året ökat både räckvidd och betalda prenumerationer, tack vare en stark digital tillväxt. Det känns svårt att lämna en tidning och redaktion som jag brunnit så starkt för, men samtidigt är det här helt rätt beslut att fatta nu, både för mig och min familj. Jag längtar mycket efter att kunna gå in i ett nytt uppdrag med ny lust och energi, säger hon i ett pressmeddelande.

Gullberg kommer inledningsvis att ersättas av Anders Ingvarsson, som även är chefredaktör och ansvarig utgivare på Mittmedias tidningar i Hälsingland.

– Jag är trygg med att Anders Ingvarsson med sin rutin och erfarenhet går in och även tar uppdraget som ansvarig utgivare och tf chefredaktör för Gefle Dagblad och Mitt Gävle under den tid som vi behöver för att rekrytera en ersättare efter Anna Gullberg, säger Carl-Johan Bergman, Mittmedias redaktionella chef.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.