lördag25 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Efter kritiserade uttalandet: Munkavle på Kaplans pressekreterare

Publicerad: 14 april 2016, 12:16

Mehmet Kaplans pressekreterare håller sig borta från telefonen under resten av dagen.

Foto: Pressbild

Mehmet Kaplans (MP) pressekreterare liknade bostadsministerns fascistiska middagssällskap med att Kungen skulle äta middag med en rasistisk Bert Karlsson. Nu får han inte längre ha kontakt med media.

Ämnen i artikeln:

Mehmet KaplanMiljöpartietBert KarlssonKungen

MF

Mårten Färlin


Under torsdagen publicerade Expressen en bild där bostadsministern Mehmet Kaplan i juni 2015 äter middag tillsammans med bland annat företrädare för fascistiska Grå Vargarna.

När Expressen sökte bostadsminister för att få en kommentar om middagen svarade pressekreteraren Hakim Belarbi enligt tidningen följande:

– Det finns massor av tillställningar, du kan ju säkert hitta kungen på samma bild som en knäppskalle för att han varit på en representativ middag. Han har säkert käkat middag med Bert Karlsson och sen när Bert Karlsson säger rasistiska uttalanden så ringer du ju inte kungen och frågar vad han tycker om det.

En upprörd Bert Karlsson berättar för Expressen att han ska svara med att anmäla ministern.

Miljöpartiets presschef Adam Bergsveen berättar för Resumé att uttalandet var olämpligt och att det var bra och viktigt att Hakim Belarbi snabbt bad om ursäkt. Han säger sig fortfarande ha förtroende för pressekreteraren – men samtidigt att Hakim Belarbi inte längre har kontakt med media.

– Vi har avlastat honom i dag eftersom det är så många medier som vill prata med Kaplan, säger Adam Bergsveen.

Hakim Belarbi pratar inte mer med någon i dag?

– Nej, vi har fördelat det så att vi är flera som jobbar med medieförfrågningarna i dag. Kontakten går i dag via mig eller en kollega.

Han svarar inte i telefon med andra ord?

– Hans telefon är vidarekopplad i dag ja, för att avlasta trycket. Och eftersom det eventuellt rör sig om en polisanmälan tycker jag det är bra om han håller lite lägre profil.

Kommer han finnas kvar som pressekreterare?

– Ja, det kommer han. Jag förväntar mig att han lär sig av det här. Vi är människor och begår misstag. Det viktiga är att man erkänner misstagen och om man gjort någon annan människa oförrätt så ska man be om ursäkt.

Bert Karlsson kan komma att anmäla bostadsministern för förtal. Hur ser du på det?

– Om han upplever att det här föranleder en juridisk granskning så är det rimligt att han agerar utifrån det, men jag försöker att inte kommentera det eftersom det är en eventuell rättssak. Men om han upplever han att han vill ta steget så är det rimligt att han gör det, säger presschef Adam Bergsveen.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev