lördag28 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Efter miljardärköpet: Uppåt för Washington Post

Publicerad: 6 oktober 2014, 09:44

Nye Washington Post-ägaren, Amazon-grundaren Jeff Bezoz, satsar hårt på journalistiken.

Amazon-grundaren Jeff Bezos köpte Washington Post för 250 miljoner dollar. Tidningen har fått ett uppsving – och nu hyllas den av New York Times.

Ämnen i artikeln:

New York TimesWashington PostJeff Bezos

KB

Karl-Johan Byttner


”Ingenting i guds skapelse är någonsin lika bra som det en gång var, men Washington Post håller på att komma riktigt nära”.

Det skriver New York Times om vad som håller på att hända hos Washington Post.

Tidningen menar att Washington Post befinner sig mitt i ett race där man får fram en sådan journalistik som både journalisterna och dess läsare lever för.

Det omfattar bland annat en publicering som ledde till att en direktör vid Secret Service har avgått och en annan publicering som har fällt en före detta guvernör i Virginia för korruption, enligt New York Times.

Tidningen menar att de anställda på Washington Post har kämpat under årtionden med att man inte har kommit med avslöjanden á la Watergate-skandalen. Det blev etter värre efter en rad utköp och vissa ledningsmissar. Det hela underlättades inte av att avhoppare från Washington Post startade Politico som har kommit med många starka avslöjanden.

The Columbia Journalism Review menade också att stora personalminskningar har försämrat kvaliteten på tidningens journalistik.
Ägarfamiljen Graham valde till slut att sälja tidningen till Amazon-grundaren Jeff Bezos för 250 miljoner dollar.

Nu har det gått cirka ett år sedan försäljningen och det råder helt andra tongångar på och om tidningen, enligt New York Times.

Jeff Bezos har bland annat plockat in 100 medarbetare och skapat en atmosfär som signalerar självförtroende och finansiell stabilitet, enligt New York Times.

Tidningen menar också att tillsättningen av Martin Baron som chefredaktör i början av 2013 bidragit starkt till den positiva utvecklingen.

Washington Post hade 39,45 miljoner unika besökare i juli, vilket är en 63-procentig ökning i förhållande till förra året.

– ”Marty” är en duktig nyhetsmänniska, inget nonsens och en riktigt skärpt kille som tror på kraften hos nyheter och som smittar av sig detta i ett nyhetsrum, säger Tom Rosenstiel, vd på American Press Institute.

Martin Baron menar att Jeff Bezos ger den stabilitet och de resurser som krävs för nödvändiga investeringar.

– Reportrar måste veta att de får det stöd som krävs, att deras kollegor inte försvinner och att de kan utföra sitt jobb utan att hela tiden behöva oroa sig för att förlorad det. Optimism, precis som negativism, kan smitta av sig, säger han till New York Times.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev