torsdag23 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Efter Morgonstudion – SVT lanserar Sportstudion

Publicerad: 1 september 2017, 13:42

Foto: Arthur Mouratidis / Wikimedia Commons

Fyra dagar efter premiären av Morgonstudion lanserar SVT nästa format – Sportstudion.

Ämnen i artikeln:

Public ServiceMorgonstudionSVTJan Helin

Thomas Nilsson

thomas.nilsson@resume.se


Sportstudion, som sänds mellan 12 och 19 varje söndag har premiär redan den 3 september.

På SVT-bloggen skriver programdirektör Jan Helin att han hoppas att Sportstudion ska skapa samma typ av relation till tittarna som Vinterstudion har. SVT och dess sammanfattande sportprogram har genom åren tappat rättigheterna till att visa highlights från en rad olika ligor och sporter. Sportstudion kommer istället att vända blicken mot mindre sport "som inte självklart når en bred publik på egna ben, utan mer engagerar en nischpublik".

"Vinterstudions framgång beror på en unik kompetens inom SVT Sport som förmår lyfta intresset för evenemang genom redaktionell paketering. Sant är att vi har ett alldeles särskilt och långt förhållande till skidsport i Sverige och kanske är inte konceptet helt överförbart till andra sporter. Men vi har bestämt oss för att inte låta det hindra oss från att försöka" skriver Helin på bloggen.

Några av sporterna som kommer att visas i Sportstudion är Finnkampen, världscupen i ridsport, rally-vm och världscupen i slalom och storslalom. I programmet kommer profiler som Daniel Nannskog, Frida Östberg, Mikael Renberg och Kajsa Bergqvist att ses.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev