Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Efter Normans krav: Ingen time-out för Telia-toppar

Publicerad: 9 januari 2013, 07:22

Finansmarknadsminister Peter Norman gick igår, tisdag, ut med att han anser TeliaSoneras styrelse bör se till att Telia-topparna som nu misstänks för mutbrott i samband med bolagets 3G-affärer i Uzbekistan tar time-out. TeliaSoneras ordförande Anders Narvinger håller dock inte med.


Ämnen i artikeln:

Uppdrag GranskningTeliaSonera

Allt började med att Uppdrag Granskning avslöjade att Telia haft  samröre med diktatorsdottern Gulnara Kariomova angående bolagets  3G-affärer i Uzbekistan.

Telia har hela tiden bedyrat att inga oegentligheter har förekommit,  men nyligen kom uppgifter som visar att åklagare Gunnar Stetler har  mejlbevis som visar att TeliaSonera far med osanning.

Finansmarknadsminister Peter Norman gick med anledning av de senaste  händelserna igår ut med att han vill att TeliaSoneras styrelse ser till  att de toppar som nu misstänks för mutbrott tar time-out för att: ”inte  ytterligare försämra förtroendet för bolaget.”

Styrelsen ger nu svar på tal. Så här skriver man:
”Styrelsen i TeliaSonera har haft vetskap om att en person i  koncernledningen varit delgiven misstanke om brott sedan slutet av  september 2012 och följer löpande upp frågan om misstankar kopplade till  TeliaSoneras investering i Uzbekistan.”

Ordförande Anders Narvinger ser heller ingen anledning till att topparna ska ta time-out:
”Mot bakgrund av de utredningar som pågår har styrelsen inte ansett  att någon ledande befattningshavare inom TeliaSonera bör ta time-out.”

Han vill dock lägga in en brasklapp inför bland annat Mannheimer Swartlings utredning:

”För den händelse att det kommer fram ny information som leder till  att graden av misstanke mot ledande befattningshavare stärks kommer  styrelsen självklart att överväga behovet av time-out eller andra  åtgärder.”

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.