Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Efter Orvesto-raset: DI halverar bilagan

Publicerad: 12 januari 2015, 15:51

Ett nummer av Dimension från 2010.

DI:s bilaga Dimension har haft det kämpigt i Orvesto-mätningarna. Nu halveras antalet utgåvor till fyra stycken 2015. Men chefredaktör Peter Fellman vill inte kalla det för en neddragning.


Ämnen i artikeln:

Peter FellmanDagens Industri

Sedan DI Dimension lanserades 2009 har antalet utgåvor legat kring 8-9 stycken per år. I år dras den siffran ned till hälften. Istället ska mer av det fördjupade materialet finnas i huvudtidningen varje onsdag.  

– Vi förändrar Dimensions-konceptet. Vi gör färre men mer utbyggda magasin och har Dimension varje vecka i tidningen. Vi vill nå våra läsare oftare med ännu mer initierat material och jobba in konceptet. Vi har sett en efterfrågan efter mer fördjupning, säger Peter Fellman, chefredaktör på DI.

Sedan Dagens Industri lanserade bilagan har de motiverat ett högre prenumerationspris med att läsarna får mer än bara själva dagstidningen. När de nu drar ned blir det inte aktuellt att sänka priset.  
– Nej, vi drar inte ned. Vi ökar DI dimension. Vi har ökat antalet folk som jobbar med det och vi gör det varje vecka.

Hur mycket pengar sparar ni?
– Det är inga stora pengar. Det här är ingen besparingsåtgärd utan en förändringsåtgärd.

I senaste Orvesto Näringsliv backade bilagans räckvidd med 26 procent till 92 000 läsare. Peter Fellman medger att det är en av förklaringarna bakom omgörningen.  
– Vi behöver göra Dimension mer synligt och tillgängligt för prenumeranterna.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.