Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Efter Parisattacken: Förvirring kring chefredaktörens död

Publicerad: 7 januari 2015, 14:57

Omni är en av de som skriver att det är chefredaktören som dött.

Foto: Skärmdump.

Tidigare i dag attackerades den franska satirtidningen Charlie Hebdo av tre maskerade gärningsmän som öppnade eld. Två olika personer omnämns som tidningens chefredaktör i medier - en som dött och en som undkommit.


Ämnen i artikeln:

Charlie HebdoBBCExpressenThe GuardianOmni

Resumé var en av de som tidigare i dag skrev att chefredaktören för Charlie Hebdo, Stephane Charbonnier, dött i attacken. Internationella medier som BBC, AFP och även Al-Jazeera skrev att han, chefredaktören för tidningen, var ett av offren tillsammans med 12 andra döda, däribland också fyra av tidningens tecknare.

Även svenska medier som Omni och Expressen skriver att chefredaktören dött.

Men nu framkommer andra uppgifter. I en artikel i The Guardian står det att chefredaktören Gérard Biard undkommit attentatet, eftersom han befunnit sig i London. Han ska vara i chock och ha sagt att tidningen inte hade några specifika hot mot sig tidigare: "En tidning är inte ett krigsvapen", sa han enligt The Guardian.

Det är alltså två personer som nämns vid namn som chefredaktör för Charlie Hebdo.

Yasmine Winberg

Redaktör Resumé Insikt

yasmine.winberg@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.