tisdag7 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Efter petningen – här är Manfreds nya uppdrag

Publicerad: 3 december 2012, 14:25

Manfred Aronsson.

Foto: Johan Eltes.

Manfred Aronsson fick lämna vd-jobbet för MTG Sverige. Nu går han in som ledamot och delägare i Getupdated: – Han var topp-tre på vår önskelista över vilka mediesakkunniga som vi ville få in i i bolaget, säger Urban Johansson, vd på Getupdated.

Ämnen i artikeln:

GetupdatedManfred Aronsson

KB

Karl-Johan Byttner


Getupdated byter också namn till Online Group i samma veva som Manfred Aronsson går in i bolaget.

Företaget omsätter i runda slängar 200 miljoner kronor per år och har drygt 150 anställda.

Manfred Aronssons förmåga att driva affärer är det som ses som extra intressant:
– Jag är oerhört stolt över att en så kunnig medieperson vill gå in som  såväl ledamot som delägare i vårt bolag. Han är en duktig ledare och har  drivit lönsamma kanaler, säger Urban Johansson, vd för Online Group,  som tidigare hette Getupdated.

Han uppger att det var han själv som valde att ta kontakt med Manfred Aronsson för att diskutera ett eventuellt samarbete. Manfred Aronsson har därefter träffat såväl ägare som ledning:
– Han har inte jobbat med online-affärer innan, men vi befinner oss i  stark tillväxt och har ju god mediekunskap och har arbetat med sälj för  MTG samt genomfört en lönsam omstrukturering av Viasat, säger Urban  Johansson.

Han uppger också att det föll sig naturligt att Manfred Aronsson inte bara skulle bli ledamot, utan även delägare:
– Vi är inget tjänstemannastyrt bolag, utan ägarlett. Därför är det  också viktigt att han visar att sådant committment. Så vi har inte ens  diskuterat något arvode ännu, säger Urban Johansson.

Han vill också passa på att påpeka att det inte bara är Manfred Aronsson  som går in som ledamot och ägare i Online Group, utan att detsamma  gäller Jan Dahlqvist, som idag är partner hos det prisbelönta  riskkapitalbolaget Polaris:
– Han har mycket erfarenhet inom midsize-segmentet. Han har också  tidigare gjort bra investeringar inom just det segmentet, säger Urban  Johansson.

Manfred Aronsson var med på topp-tre över mediepersonligheter som ni ville ha in i bolaget, vilka var de övriga två?
– Jag vill inte nämna detta och jag har heller inte talat med dem, säger Urban Johansson.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev