Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Efter Resumés artikel – nu kräver han kontot

Publicerad: 25 juni 2012, 09:32

Foto: Comedycentral

Den amerikanske komikern Stephen Colbert plockade upp ett ess ur rockärmen då han ställde ett sista ultimatum på Visit Sweden att få låna @sweden-kontot – ABBA: – Om jag inte får kontroll över Twitter-flödet vid denna tid nästa vecka kommer The Colbert Nation skära av alla diplomatiska förbindelser med Sverige, sade han i samband torsdagens sändning av den omåttliga populära showen Colbert Report.


Ämnen i artikeln:

Maria ZivStephen ColbertVisit Sweden

Resume.se kunde i förra veckan berätta att Visit Sweden överväger att låna ut sitt @sweden-konto till Stephen Colbert.

Den stora frågan handlar om hur Stephen Colbert skulle kunna bidra till att ge en diversifierad bild av Sverige eller ej.

Resume.se meddelade Stephen Colberts redaktion att beslutet ligger nära till hands nu och komikern var inte sen att haka på.

Stephen  Colbert gör sig också lustig när han refererar till The  Local:  "Sweden´s premier national, local, swedish, english online news  source"  och berättar att beslutet fattas nästa vecka.

Han  skämtade vidare kring det hela och menade att om han inte får låna  kontot så bryter han alla diplomatiska förbindelser med Sverige – han  kallar det operation #artificialswedener och menar att man ska  bombardera @sweden-kontot tills Visit Sweden backar.

– Vi är så nära nu. Jag har svensk feber. Jag har fått Stockholms-syndromet, säger Stephen Colbert.

Han vill också börja med med att utvisa den "svenska ambassadören" Dolph Lundgren för att visa att han menar allvar, men vill ända passa på att lägga in en brasklapp:
–  Jag är en fredlig man. Så innan det börjar bli riktigt fult. Låt mig  göra komma med en sista vädjan. Benny och Björn, säger Stephen Colbert.

Sedan börjar han sjunga Take A Chance med ABBA-lookalikes.

Comedy  Central, som ligger bakom showen, är inte sena att haka på och menar  att det finns över "tre miljoner skäl" för Visit Sweden att låta Stephen  Colbert få använda @sweden-kontot - @sweden har cirka 63 000 följare,  medan Stephen Colbert har cirka 3,5 miljoner följare.

Då Resume.se  talar med Visit Swedens marknadschef Maria Ziv idag berättar hon att  man håller ett första möte om det hela i eftermiddag – beslutet fattas  av Visit Sweden, Svenska Institutet och Volontaire då det är ett  gemensamt projekt.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.