Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Efter sexskandalen – Fox News tvingas betala miljonbelopp

Publicerad: 7 september 2016, 06:38

Gretchen Carlson och Roger Ailes.

Foto: Press

Så mycket ska Fox News betala till Gretchen Carlson, SD kritiseras för polisreportage och Hanne Kjöller lämnar DN. Det är några va nyheterna i morgonsvepet.


Ämnen i artikeln:

Fox NewsSDSverigedemokraternaSnapchat

Fox News tvingas betala miljonbelopp efter sexkulturen
Fox News nådde under tisdagen en förlikning i stämningen om sexuella trakasserier från förre programledaren Gretchen Carlson gentemot Fox News grundare och tidigare ordförande Roger Ailes. Fox ska nu betala 20 miljoner dollar till Carlson.
Skandalerna började radas upp i början på juli då Gretchen Carlson stämde Fox News grundare och tidigare ordförande Roger Ailes. Fler kvinnor har därefter trätt fram och berättat om liknande fall. Roger Ailes tvingades efter anklagelserna lämna sin post och ersattes av Fox ägare Rupert Murdoch.
Fox News har nu gått ut och bett om ursäkt till Gretchen Carlson för vad som drabbade henne på tv-bolaget.
”Vi beklagar och ber om ursäkt för det faktum att Gretchen inte behandlades med en respekt och värdighet som hon och alla våra kollegor förtjänar”, skriver de.

Kritik mot SD efter polisreportage
Egor Putilov
är tämligen välkänd vid det här laget, tack vare Aftonbladets avslöjande i helgen. Han heter egentligen Alexander Fridback, arbetar på Sverigedemokraternas riksdagskansli, och har fått ett flertal artiklar publicerade i några av Sveriges största tidningar.
Nu kommer nya uppgifter från Aftonbladet om att Alexander Fridback och hans kollega, ledamoten Markus Wiechel, följde med på en polispatrullering i Rinkeby och Tensta, utan att nämna att det skulle resultera i ett reportage. Reportaget försökte han senare sälja till Aftonbladet.
Just polispatrulleringen kan ha varit olaglig.
– Att man utnyttjar sin position som riksdagsledamot för att ta med någon som har avsikt att skriva om det är allvarligt. Än allvarligare är det att polisen inte har koll på vilka de tar med i baksätet, säger Nils Funcke, expert i yttrandefrihetsfrågor.

TV2-bolaget OB-Team ute ur kampen om norska Tippeligaen
Sedan i maj är det flera sällskap som har kämpat om att producera Tippeligaen för Discovery i Norge från 2017 till och med 2022. Kontrakten är värda 100 miljoner årligen för produktionsbolagen. TV2:s produktionsbolag OB-Team har varit högaktuella för uppdraget, men ska nu vara ute ur kampen om miljonerna, enligt Kampanje. Nu ska det istället vara internationella NEP Norge, tidigare Mediatec, som ska gå in i slutförhandlingarna. Fortsättning följer.

Hanne Kjöller lämnar DN
Journalisten Hanne Kjöller väljer att lämna Dagens Nyheter efter 17 år som anställd. Det meddelar hon nu själv på Twitter.
”Jag vill ha en friare roll har därför bestämt mig för att lämna DN. Jobbar uppsägningsperioden ut och kommer därefter medverka som kolumnist.”
Hanne Kjöller har de senaste åren inte varit främmande för rampljuset, utan har bland annat råkat ut för anklagelser för att mörklägga förra sommarens sexuella ofredanden i Kungsträdgården och för faktafel i boken ”En halv sanning är också en lögn”.

Narcos får två säsonger till
Narcos-fansen har anledning att jubla. Nu står det klart att Netflix serie Narcos, om den colobianske knarkkungen Pablo Escobar, får ytterligare två säsonger.
Det är inte klart hur många avsnitt säsongerna kommer innehålla, men den tredje kommer att göras tillgänglig 2017.

Julia Lundin

Redaktör Resumé Insikt

julia.lundin@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.