Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Efter självmordet - radiopratarna förkrossade över busringningen

Publicerad: 10 december 2012, 15:35

Radiopratarna stängs av efter busringningen.

Foto: Skärmdump från Channel 9

Australiensiska radiopratarna Mel Greig och Michael Christian är förkrossade över busringningen till receptionisten vid privatsjukhuset King Edward VII – ett sjukhus där prins Williams gravida hustru Kate Middleton lagts in. Receptionisten hittades död kort efteråt: – Tanken att vi kan ha spelat en roll i det är vidrig, säger Mel Greig.


Ämnen i artikeln:

Kate Middleton

Bakgrunden till det hela är att receptionisten kopplade vidare samtalet  till Kate Middletons sjuksköterska. Denna avslöjade i sin tur privata uppgifter om prins Williams hustru. Genom att utge sig för att vara Prins Charles och drottning Elizabeth lyckades radiopratarna få receptionisten att komma över uppgifterna.

Receptionisten Jacintha Saldanhas hittades död kort efteråt i vad som betraktas som ett självmord.

Radiokanalen  2Day gick i helgen ut med ett pressmeddelande om att man kommit överens  med de två radiopratarna om att inte uttala sig om det som hänt.  

Det blev dock omöjligt att lägga locket på i och med att kritiken tilltog i styrka, enligt Expressen.  

I en intervju med Channel 9 idag berättar de att de är fullständigt förkrossade över vad som har hänt. Duon började också gråta när de fick frågor om sina egna känslor efter dödsfallet.

Radiopratarna är nu avstängda från kanalen på obestämd tid:
–  Det går inte en enda minut utan att vi tänker på hennes familj och vad  de måste gå igenom. Tanken att vi kan ha spelat en roll i det är vidrig,  säger Mel Greig, enligt The Australian.

Hon ser busringningen som det allra värsta han har gjort i hela sitt liv:
–  Dessa busringningar görs varje dag, på varje radiostation i varje land  och har gjort det under en lång tid. Och ingen kunde föreställa sig att  det här skulle hända, säger Mel Greig, enligt The Australian.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

Kate Middleton

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.