söndag26 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Efter skandalen – nu håvar han in

Publicerad: 7 december 2011, 08:02

Engelske programledaren Jeremy Clarkson har gjort skandal den senaste veckan. Han vill skjuta strejkande och trivialiserar människor som tar sitt liv.
Då ökar försäljningen av hans nya DVD kraftigt.


Billy Andersson

billy.andersson@resume.se


Jeremy Clarkson är kontroversiell programledare för BBC:s motor/
underhållningsprogram Top Gear. Han har under många år gjort sig känd för sina uttalanden, som att en BMW-chef påminde om Hitler och att de som bygger koreanska bilar äter hund.

Men förra veckans uttalande i BBC-programmet One Show att de offentliganställda som strejkar för sina pensioner borde avrättas inför sina familjer.
Det blev för mycket även för engelsmännen som annars gillar Clarksons brutala attityd.

Klagomålen rasade in till BBC och till slut fick Clarkson be om ursäkt. Men klagomålen slutade inte att komma in och i måndags hade BBC fått in över 30 000 stycken.

Jeremy Clarkson mildrade inte direkt stormen när han i helgen skrev en krönika i The Sun där han kallar människor som tar livet av sig genom att kasta sig fram tåg för själviska. Anledningen till hans irritation är att
de som reser med tågen blir försenade.
Men skandaler rinner alltid av Clarkson. Så även den här gången och nu tycks det som om han tjänar på kontroverserna. Inför julen har Clarkson släppt DVD:n Jeremy Clarkson's Powered Up där programledaren provkör dyra sportbilar i södra Frankrike.
Nu hävdar källor till The Guardian att senaste veckans skandal och den mediebevakning det lett till har resulterat i att försäljningen kan ha ökat upp till 50 procent.
– Clarkson är den karaktären som man antingen älskar eller hatar. Chansen att någon av de som han nu har upprört var hans fan från början är ganska liten men de som gillar hans typ av humor och följer honom på tv har känt sig manade att köpa hans DVD, säger en talesperson på mediebutikskedjan HMV.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev