Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Efter skandalerna: Youtube tar krafttag mot stötande innehåll

Publicerad: 12 februari 2018, 06:45

Profilen Logan Paul har blivit av med sina reklamintäkter från Youtube.

Nu vill Youtube städa upp plattformen för annonsörer, SVT planerar satirsatsning inför valet och Harvey Weinstens bolag stäms efter #metoo. Det är några av nyheterna i morgonsvepet.


Ämnen i artikeln:

SVTYoutubeSnapchat

Efter skandalerna: Youtube tar krafttag mot stötande innehåll
Förra veckan stoppade Youtube all annonsering på influencern Logan Pauls kanal efter ännu en osmaklig video. Nu går den Google-ägda videoplattformen ut och aviserar tuffare regler för vilket typ av innehåll som kan monitariseras. Om din kanal uppfattas som stötande får du inte tillgång till Youtubes annonsprogram.
"Vi kan även ta bort möjligheten att bli rekommenderad och att finnas på hemsidan eller under trendfliken" skriver Youtubes produktchef Ariel Bardin i ett blogginlägg enligt Techcrunch.

Snapchat lockar annonsörer från Instagram med gratis utrymme
Instagram har snott de flesta av sina nya funktioner från konkurrenten Snapchat. Men nu vill Snap se till att de inte tar alla pengarna med. I ett försök att få fler bolag att testa deras annonslösningar väljer de att försöka locka de varumärken som redan har syns på Instagram, skriver Recode. Genom att fylla i ett förmulär, där man som annonsör intygar att man köpt annonsutrymme hos någon av Snapchats konkurrenter, erbjuds man utrymme värt "flera hundra" dollar.

SVT gör satirshow inför valet
Inför höstens riksdagsval planerar SVT ett satirsatsning som kommer att börja sändas någon gång innan sommaren. Tanken är sedan att programmet ska fortsätta till någon gång efter valet. Satirsatnsingen ska göras av medlemmar i Grotesco-gänget och andra komiker. Programdirektören Jan Helin menar att det blir "ett sätt att göra ny samhälls- och nyhetssatir i Sverige".
– Det kommer vara ett sammanhängande satirprogram istället för att vi lägger in små humordelar i våra ordinarie sändningar, säger han till SVT.

Harvey Weinsteins bolag stäms efter #metoo
Anklagelserna mot Harvey Weinstein blev startpunkten till #metoo-rörelsen i höstas. Nu stämmer New Yorks statsåklagare Eric Schneiderman Weinsteins bolag för att ha misslyckats med att skydda sina anställda, rapporterar Reuters. Åklagaren krävs att hans offer ska kompenseras för det lidande de har tvingats utså.

TDC:s ordförande varnar för uppdelning
Budet på teleoperatören TDC, som just aviserat att de köper MTG, riskerar att bli ett hårt salg för bolaget. Det varnar ordföranden Pierre Danon för. En uppdelning i ett så pass kritiskt läge som nu råder skulle göra att utvecklingen för den danska teleoperatören helt går i stå, säger han i en intervju med Berlingske Business.

Kylie Jenner petar Beyoncé från Instagram-tronen
Världens mest gillade bild på Instagram är numera bilden där Kylie Jenner avslöjar namnet på sin dotter, Stormi Webster. Bilden lades upp i slutet av förra veckan och har i skrivande stund 16,6 miljoner gillamarkeringar. Det är fem miljoner fler än den tidigare ettan – Beyoncés bild på sin gravidmage när hon väntade tvillingar, rapporterar TT.

Skolan försvarar kritiserad influencer-utbidlning
Gymnasie- och kunskapslyftsminister Anna Ekström (S) gick ut i en debattartikel och kritiserade skolorna i ThorenGruppen som erbjuder utbildningar för Youtubers och influencers. Hon menar att det är ett exempel på hur marknadstänkandet leder fel i skolan. Men nu har hon fått svar på tal från Håkan Wallengren som är gymnasiechef på ThorenGruppen.
"Stiftelsen för strategisk forskning menar att vartannat arbete kommer automatiseras under de kommande 20 åren. Nya typer av yrken och företag kommer att utvecklas vilket medför att synen på utbildning behöver förändras. Vi vill vara en del i den utvecklingen" skriver han i Dagens Samhälle.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

SVTYoutubeSnapchat

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.