Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Efter Skånskans anmälan: byggherren slår tillbaka mot anklagelserna

Publicerad: 20 december 2012, 08:26

Byggherren Arne Paulsson har polisanmälts för olaga hot mot en reporter på Skånska Dagbladet. Han slår nu tillbaka mot anklagelserna.


Ämnen i artikeln:

Skånska Dagbladet

– Det är lögn, det är lögn, det är lögn. Det hävdar byggherren Arne  Paulsson, som har polisanmälts för olaga hot mot en reporter på Skånska  Dagbladet, enligt Sysvenskan.

Bakgrunden till bråket rör en tågresa mellan Lund och Malmö den 13 december.

Åsikterna går isär om vad som egentligen hände. Å  ena sidan anklagas Arne Paulsson för att ha hotat med att skicka ett  mc-gäng, å andra sidan hävdar Sydnytt att han skulle ha varit ännu mer  hotfull och sagt: ”Jag ska se till att han hamnar i rullstol eller  dödas.”

En närstående till reportern ska ha befunnit sig ombord på tåget och hört hoten, enligt Sydsvenskan.

Skånska Dagbladet polisanmälde byggherren så sent som den 17 december.

Arne Paulsson slår nu tillbaka och nekar å det bestämdaste till att ha hotat någon.

Han medger dock att han är hetlevrad och har varit arg på tidningen:
– Klart  att jag varit förbannad på dem när de hittar på att jag tjänat 140  miljoner i stället för 70 på arenabygget, säger Arne Paulsson till  Sydsvenskan.

Skånska Dagbladets redaktionschef Mimmi Karlsson-Bernfalk tycker att det är särskilt allvarligt att hota just en reporter:
– En fri och granskande press är en grundbult i demokratin, säger hon till Sydnytt, enligt Sydsvenskan.

Det  är inte första gången Arne Paulsson är i blåsväder.

Han har också åtalats för förolämpning och olaga hot i samband med en  handbollsmatch. Åklagaren hävdar att han ska ha sagt:”Sätt dig ner din  jävla svartskallejävel.”

Arne Paulsson har svarat så här
– Det  var en som stod framför mig och så satte han igång och bråka. Då sa jag  till honom att han fick lugna ner sig. Och då sa jag kanske något dumt,  jag kommer inte ihåg det. ”Sätt dig ner för fan jag vill se matchen”,  eller något sådant, säger han.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

Skånska Dagbladet

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.