Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Efter Skäringer-problemen – Tre Vänner gör TV4-serie

Publicerad: 1 september 2014, 09:53

Jens Lapidus.

Foto: Lisa Åberg.

SF:s produktionsbolag Tre Vänner utvecklar den nya thrillerserien "Advokaten". Serien har bland annat skapats av Jens Lapidus, som är såväl förvarsadvokat som författare av "Snabba Cash"-trilogin. Beskedet kommer kort efter att SVT skjutit upp Mia Skäringers dramathriller "Ängelby".


Ämnen i artikeln:

Tre VännerJens LapidusTV4Mia Skäringer

Bakgrunden till SVT:s beslut var att "Ängelby" stött på stora produktionsproblem - budgeten var satt till 40 miljoner kronor men när inspelningarna inleddes var inte ens manusen färdiga.

- "Ängelby" är inte stoppad, utan produktionen pågår, men det är en stor produktion och det är inte ovanligt att sådana drar ut på tiden, säger Stefan Klockby, informationsansvarig på Svensk Filmindustri, SF - Tre Vänner ingår som en produktionsenhet inom Svensk Filmindustri från den 1 oktober förra året.

Stefan Klockby hävdar också att tv-bolagen planerar sina tablåer ett halvår i förväg.

- Vi upptäckte att det fanns en risk att vi inte kunde hålla kvaliteten och då tog vi och SVT ett gemensamt beslut att skjuta på "Ängelby", säger Stefan Klockby.

Tre Vänner får nu revansch med en TV4-serie - "Advokaterna".

Serien kretsar kring den unge advokaten Frank och tar tittarna in i Stockholms undre värld via rättssalen.

Succéförfattaren tillika försvarsadvokaten Jens Lapidus har varit involverad i manusarbetet.

Han samarbetar med Hans Rosenfeldt, som ligger bakom den internationella succén "Bron" och Michael Hjorth, som har skapat "Den fördömde".

- Att få göra en sådan här TV-serie är den ultimata kicken för en som älskar berättelser om den mänskliga naturen, säger Jens Lapidus i en kommentar.

John Nohrstedt från Tre Vänner är producent.

"Advokaten" ska gå i tio delar och inspelningen inleds under nästa år.

Tre Vänner grundades av manusförfattarna Michael Hjorth, Johan Kindblom och Tomas Tivemark år 1995.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.