Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Efter sparbeskedet: NWT kör betalväggsdrive

Publicerad: 5 november 2013, 15:45

Mats Muregård.

Foto: Pressbild.

Värmlandsbaserade NWT-koncernen introducerar tre nya webbplatser med betalfunktion: sla.se, mariestadstidningen.se och hjotidning.se. Beskedet kommer efter att det har kommit fram att NWT håller fackliga förhandlingar.


Resumé kunde tidigare idag berätta att NWT håller fackliga förhandlingar och att 20 miljoner ska sparas. Nedskärningarna berör hela NWT-koncernen.

Mediehuset drar igång en större satsning på betalväggar i samma veva.

– Lanseringen av webbar i Skaraborg är en del i vår strategi att växa på  webben, säger Mats Muregård, vd för NWT-koncernen i en kommentar.

Samtliga  prenumeranter på de tre tidningarna, Skaraborgs läns allehanda,  Mariestadstidningen och Hjo Tidning, möttes av en annorlunda förstasida  idag.

Här framgick att man kan läsa tidningarna i ”papper, på nätet och i sin telefon.”

–  Lanseringen har mottagits mycket väl. Detta har varit efterlängtat både  hos oss, våra läsare och våra annonsörer, säger Niclas Lindstrand,  chefredaktör på Skaraborgs Allehanda i en kommentar.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.