Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Efter stålbadet - Schibsted släpper global feelgood-video

Publicerad: 18 december 2012, 11:18

Tre och en halv minuter skön musik och en bildberättelse om ett gäng
unga människors vardag. Så kan Schibsted Media Groups nya globala reklamvideo sammanfattas. Berntzon & Bylund ligger bakom reklamfilmen, som ska gå ut globalt.


Ämnen i artikeln:

SchibstedOlof Brundin

400 miljoner norska kronor ska sparas på de norska Schibsted-tidningarna Aftenposten, Bergens Tidende, Stavanger Aftenblad och Fædrelandsvennen.

Besparingar på cirka 50 miljoner svenska kronor är planlagda för de svenska mediehusen, varav 40 miljoner kronor på SvD.

Schibsted släpper nu en global mysvideo för att bidra till en positiv bild av företaget. Filmen har temat: "Empowering people in their daily life", vilket också är koncernens mission:

– Vi  möter ett gäng unga människor i deras vardag och hur de på olika sätt  kommer i kontakt och får hjälp av några av våra många varumärken runtom i  världen, säger Olof Brundin, informationsdirektör på Schibsted  Sverige.

Tanken är att filmen inte bara ska locka unga förmågor,  utan även visas upp i samband med olika besök, kundmöten hos annonsörer  och i olika interna sammanhang såsom kick-offs och liknande.

Filmen  görs i en svensk, norsk och internationell version och har   producerats av den svenska reklambyrån Berntzon & Bylund.

Orion står för musiken ihop med sångerskan Malin Gustavsson. Låten heter In The End.

Beställare är Olof Brundin och hans motsvarighet på huvudkontoret i Oslo, Anders Rikter.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

SchibstedOlof Brundin

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.