Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Efter storbråket: Även Ylva M Andersson lämnar SVT

Publicerad: 10 mars 2016, 10:52

Ylva M Andersson slutar efter bråken på SVT.

Foto: SVT.

De båda SVT-cheferna Ylva M Andersson och Mette Friberg hamnade rejält i luven med varandra. Nu har båda lämnat kanalen.


Ämnen i artikeln:

Ylva M AnderssonSVTMette Friberg

Resumé berättade i en omfattande artikel om den infekterade striden på SVT Göteborg mellan ortschefen Ylva M Andersson och Mette Friberg, chef för samhällsredaktionen. För att lösa konfilkten fick de båda cheferna tillfälligt andra arbetsuppgifter, men Mette Friberg valde sedan att sluta.

Nu står det klart att även Ylva M Andersson lämnar SVT.
– Det är en ledsam dag och jag känner stort allvar kring att situationen inte har gått att lösa utan att en duktig chef nu väljer att sluta. Jag kommer att sakna Ylva i det dagliga arbetet, säger Maria Groop Russel, divisionchef SVT interaktiv/Allmän-tv, till den egna sajten.

Ylva M Andersson kommenterar beslutet i ett mejl till de anställda på SVT Göteborg.

"Jag vill bara skicka en kort hälsning till er alla. Det är väldigt många av er som har hört av sig till mig under de senaste veckorna. Tusen tack för det! Det värmer. I denna omsorg och omtanke finns mycket gott för SVT i Göteborg att bygga vidare på" skriver hon.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.