Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Efter terrordådet: Så lyftes Stockholm i utländsk media

Publicerad: 10 april 2017, 12:20

Stockholm sörjer efter fredagens terrordåd på Drottninggatan.

Foto: Andreas Elgstrand

Terrordådet i Stockholm i fredags gjorde att den internationella rapporteringen ökade med 500 procent.


Meltwater har gjort en mätning på hur Stockholm omnämndes i internationell media efter fredagens terrorattack på Drottninggatan. Snabbt befann sig journalister från medier världen över i området kring brottsplatsen och rapporterade kring händelseutvecklingen.

CNN toppade sajten med rubriken ”Terror i Stockholm” och hade sedan  löpande liveuppdatering kring händelsen. På BBC var terrorattacken andranyhet efter USA:s anfall mot Syrien och The Times  refererade till Stefan Löfvens uttalande: ”Sverige är attackerat”. Det är bara tre exempel på hur internationella medier har haft Stockholm högt upp på nyhetsagendan.

Totalt är det över 32 000 artiklar om Stockholm världen över fredagen den 7 april. Det innebär en ökning med 500 procent jämfört med den normala rapporteringen kring Stockholm som stad.

– Det fruktansvärda terrordådet i Stockholm i fredags har fått stor internationell exponering i alla världens medier. Det land som rapporterat flitigast om terrordådet är USA därefter Tyskland, berättar Sophie Hedestad som är marnadschef för Meltwater i Norden i ett pressmeddelande.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.