Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Efter trakasserianklagelserna – utpekad Schibstedchef slutar

Publicerad: 17 november 2017, 10:33

Den Schibstedchef som anklagats för trakasserier och kränkningar av andra medarbetare väljer i samråd med bolaget att avsluta sin anställning.


Ämnen i artikeln:

#MeTooSchibstedSchibsted Growth

I slutet av oktober gick en tidigare kollega ut berättade om att hon utsatts för trakasserier och kränkningar av Schibsted-chefen. Utöver trakasserierna ska mannen ha haft sex med kvinnan mot hennes vilja. Enligt Schibsted var anklagelserna mot chefen något de inte kände till sedan tidigare.

– Det är uppgifter som kommit till vår kännedom i dag. Vi ser allvarligt på det som framförts, har upprättat ett personalärende och undersöker uppgifterna närmare. Under den tiden är medarbetaren arbetsbefriad, skrev Schibsted-chefen Pontus Ogebjer i ett mejl till Dagens Nyheter.

Schibsted startade en internutredning om mannen, som fortfarande pågår, men han väljer nu att avsluta sin anställning innan utredningen avslutats, det rapporterar Svenska Dagbladet.

– Vi har efter samtal med medarbetaren mottagit hans besked om att få avsluta sin anställning. Vi från arbetsgivarsidan delar medarbetarens uppfattning att vi ska gå skilda vägar, säger Josefina Levin, HR-chef på Schibsted Growth till Svenska Dagbladet.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.