Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Efter trakasserierna - Facebook vidtar åtgärder

Publicerad: 2 januari 2013, 08:26

Resumé berättade nyligen om att trakasserierna mot Facebook-experten Nina Jansdotter fullkomligen exploderat efter att hon pratat om boken Framgångfobi i samband med Bokmässan i Göteborg. Nu visar det sig att Facebook har plockat bort förövarens huvudprofil, men denne svarar med nya hot.


Ämnen i artikeln:

FacebookNina Jansdotter

”Facebook granskar samtliga rapporter”.

Så lät beskedet från Facebooks  talesperson i Norden, Frida Löwengren, efter att Resumé berättat hur  Nina Jansdotter trakasserats på Facebook under hela hösten.

Karriärcoachen och varumärkesrådgivaren Nina Jansdotter har skrivit böcker som Framgång med  Facebook och Facebooka smartare. Allt började tidigare i år då en okänd profil tog kontakt med Nina Jansdotter.  Det  dröjde inte längre förrän personen, som ser sig själv som en konstnär, laddade upp hela 90 bajsbilder på  hennes vägg.

Då hon senare kulle berätta om boken Framgångsfobi i samband med Bokmmässan i Göteborg stod trakasserierna som spön i backen.

Nina Jansdotter meddelar nu att hon har fått information om att Facebook har vidtagit åtgärder mot förövaren.

Bolagen har inte bara plockat bort dennes huvudprofil, utan även ytterligare ett antal av hans mest aktiva profiler. Nina Jansdotter drar nu en lättnadens suck:

”Många har massanmält så det verkar som om Facebook har fått upp ögonen för detta nu för de är oftast snabba att agera.”

Hon  kan dock inte ropa hej ännu, utan förövaren har kontrat med att för varje profil som Facebook plockar bort (han har hundratals  fejkprofiler) tänker han skapa tre nya profiler.

Han har också  straffat Nina Jansdotter i det att han har lagt ut en bild modell grövre  och skapat en fejkprofil med hennes foto och hennes namn:

”Facebook har en riktig utmaning här att ta itu med och jag tänker fortsätta min strategi för att uppmärksamma detta.", skriver Nina Jansdotter.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

FacebookNina Jansdotter

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.