Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Efter UG: Rignäs avgår som IFK Göteborgs ordförande

Publicerad: 14 november 2013, 15:48

Resumé har tidigare berättat att Bertil Rignäs har tagit timeout från rollen som ordförande i IFK Göteborg efter det uppmärksammade UG-reportaget om skandalen i Cannes. Han väljer nu att lämna posten för gott.


Ämnen i artikeln:

IFK GöteborgUppdrag GranskningBertil Rignäs

– Att vara ordförande i IFK Göteborg har aldrig varit ett självändamål  för min del. Jag inser att det som sägs och skrivs om min person också  skadar föreningens varumärke och har därför valt att på egen begäran  avsäga mig mitt uppdrag, säger Bertil Rignäs i en kommentar.

Han fick sparken som som vd för Bostadsbolaget tidigare i veckan.

Bakgrunden  är Uppdrag Gransknings reportage om att en rad höjdare inom kommunen,  däribland Bertil Rignäs, levt flott på skattebetalarnas pengar och även  redovisat falska kvitton.

Bertil Rignäs har bland annat lämnat in ett  klädkvitto som en lunchnota med fem euro i dricks.

Han har även  lämnat in utlägg för en representationsmiddag för tusentals kronor där  han ska köpt alltifrån gåslever till calvados.

Problemet var bara att  det visade sig att personerna som nämndes på kvittot som middagssällskap var påhittade.

Bertil Rignäs  har nyligen valt att ta timeout från sitt uppdrag som ordförande för IFK  Göteborg efter kvittoskandalen, men väljer nu att lämna uppdraget permanent.

IFK Göteborgs vice ordförande Conny Blessner tog över som  tillförordnad ordförande i och med timeouten och det fortsätter han med  tills vidare.

– Ordföranden i IFK Göteborg väljs alltid på ett år i  taget. Det innebär att vi som valberedning har god beredskap att vid  behov föreslå en lämplig kandidat, vilket vi kommer att göra i god tid  inför nästa årsmöte i mars 2014, säger Joakim Brinkenberg, ordförande i  IFK Göteborgs valberedning i en kommentar.

IFK Göteborgs  klubbdirektör Martin Kurzwelly har full förståelse för Bertil Rignäs  beslut och vill tacka honom för tiden som ordförande.

– Samtidigt  önskar vi också poängtera att han skött sitt uppdrag i IFK Göteborg som  ordförande alldeles utmärkt, säger Bertil Rignäs i en kommentar.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.