Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Efter varslet: Affärsvärldens chefredaktör lämnar Talentum

Publicerad: 7 juni 2016, 07:43

Har haft posten i ett decennium.

Foto: Pressbild/Affärsvärlden

Jon Åsberg lämnar sin post efter tio år och blir därmed inte den som intar publisherrollen på Talentum.


Ämnen i artikeln:

Jon ÅsbergAlma TalentAffärsvärlden

Tidigare i vår stod det klart att Talentum varslar 19 av koncernens 47 anställda och att tidningarnas fyra chefredaktörer skulle ersättas med en publisher. Jon Åsberg, då chefredaktör ansvarig utgivare på Affärsvärlden, fick frågan om han skulle söka tjänsten.
– Jag är inte ens uppsagd, så det vet jag inte än. Det blir väl ett läggspel som bland annat avgörs av vad som ska ligga i uppdraget och vilka andra erbjudanden jag har att ta ställning till, sa han till Resumé då.

LÄS MER: Efter Talentumvarslet – chefredaktörerna om krisen

Nu står det klart att Jon Åsberg lämnar efter tio år på posten.
– Det har varit de tio roligaste åren i min karriär och därför känns det förstås lite vemodigt. Samtidigt är jag otroligt stolt över att vi har återställt lönsamheten, startat en aktiefond och fått massor av priser och utmärkelser under de här åren, säger Jon Åsberg i en kommentar.

Peter Edhäll, vice vd på Talentum säger att man nu genomför en omorganisation och samtidigt implementerar en ny affärsstrategi.
– I den processen har vi träffat en överenskommelse med Jon Åsberg som innebär att han lämnar tidningen. Samtidigt vill jag passa på att tacka Jon för hans insatser. Det har hänt otroligt mycket med Affärsvärlden de här åren. Tidningen är lönsam, befinner sig i en positiv trend och är väl rustad att fortsätta ta sig an de utmaningar som ett snabbt föränderligt medielandskap innebär.

Jon Åsberg jobbar sin sista dag 10 juli och ersättas då av redaktionschef Erik Wahlin som blir tillförordnad chefredaktör.

Mårten Färlin

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.