Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Egmont gör rekordomsättning – men vinsten faller

Publicerad: 15 mars 2016, 06:50

Steffen Kragh, koncernchef på Egmont.

Foto: Pressbild.

Den danska mediekoncernen slår omsättningsrekord, Metro Mode värvar bloggre och Instagram börjar med datummärkning. Det är några av nyheterna i morgonsvepet.


Ämnen i artikeln:

EgmontInstagram

Egmont gör rekordomsättning
Den danska mediekoncernen omsatte 14,7 miljarder kronor under 2015. Det är fjärde året i rad som intäkterna ökar, skriver bolaget i ett pressmeddelande. EBITDA-resultatet uppgick till 1777 (2153) miljoner kronor. Resultatet före skatt (EBT) landade på 950 miljoner.

– Det är mycket tillfredsställande att vi på en globaliserad mediemarknad ökar omsättningen för fjärde året i rad samtidigt som vi behåller ett högt resultat. Våra kärnverksamheter – film, tv, tidskrifter och böcker – är sunda, men ställs inför utmaningar i och med de nya konsumtionsmönstren, ökande rättighetspriser och hård global digital konkurrens, kommenterar koncernchef Steffen Kragh.

Egmonts egna kapital uppgår till 6,9 miljarder kronor under 2015, och soliditeten är 47 procent. Bolaget har inga skulder.

I Egmont ingår, förutom förlagsverksamheten, bland annat Nordisk Film och TV2 i Norge.

Metro Modes nya bloggare
Livsstilssajten Metro Mode plockar in två nya bloggare: Henrietta Fromholtz och modebloggaren Linn Eklund. Henrietta Fromholtz är till vardags marknadschef på Wrapp och i augusti började hon blogga hos Devote. Redan i dag har hon 10 000 unika beökare i veckan.
– Metro Mode har varit lite av en dröm sedan jag började blogga i somras, så att jag redan nu fått bli en i familjen känns superkul. Allt är proffsigt men fortfarande lekfullt och inspirerande vilket passar mig och mitt varumärke väldigt bra, säger hon i en kommentar.

Video ska avslöja förre McCann-chefen
Resumé rapporterade i förra veckan att Gustavo Martinez, global chef för JWT och tidigare Europachef på McCann, anklagas för sexistiska -och rasistiska trakasserier. Stämningen kommer från JWT:s ommunikationschef Erin Johnson, och hennes advokater har nu begärt att få visa upp en film som ska visa när han fäller rasistiska och sexistiska kommentarer, enligt Adage. Gustavo Martinez har förnekat anklagelserna.

Instagram inför datummärkning
Brukar du fundera över vilken dag en Instagram-bild togs? Hittills har det bara framgått hur många veckor det har gått sedan bilder publicerades. Nu rullar Instagram ut en uppdatering där man istället ser det exakta datumet, skriver Mashable. Den nya datummärkningen syns under kommentarerna till bilderna, istället för uppe i högra hörnet som tidigare.

Ilska när Tinder låg nere
Ett tekniskt problem gjorde att dejtingappen Tinder strulade under cirka två timmar i natt. Bland annat rapporterade användare att alla deras matchningar och konversationer var borta. Tinder gick senare ut och meddelade att allt skulle återställas efter avbrottet, men innan dess väckte problemen en hel del upprördhet i sociala medier.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

EgmontInstagram

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.