Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Egmont köper Forma av ICA

Publicerad: 29 augusti 2014, 07:16

Egmont Publishing köper Forma Publishing Group av ICA Gruppen och blir därmed det nästa största förlaget på svenska marknaden, enligt Egmont själva. Förvärvet innebär framförallt att man stärker sitt erbjudande inom familje- och kvinnosegmentet.


Ämnen i artikeln:

Forma Publishing GroupMaria CroonEgmont PublishingPer Kjellander

Förvärvet omfattar varumärken som Icakuriren, Hus & Hem, Hälsa, Scandinavian Retro och Kryss & Knåp.

- Förvärvet är ett led i vår övergripande strategi som bland annat handlar om att vara aktiva och offensiva i den konsolidering som sker på den svenska förlagsmarknaden, säger Per Kjellander, vd på Egmont Publishing i en kommentar.

Egmont Tidskrifter slogs samman med Egmont Kids Media och bytte namn till Egmont Publishing under 2014.

Egmont Publishing hävdar nu att man blir det näst största förlaget på den svenska marknaden i och med förvärvet.

- Vi har redan mycket starka positioner inom tidskrifter för specialintressen och inom målgruppen barn/ungdomar. Vi har som ambition att även stärka vårt familje- och kvinnosegment, vilket vi gör via detta förvärv, säger Per Kjellander.

Köpet omfattar däremot inte B2B-titlarna Market och Icanyheter.

- På konsumentsidan är Egmont och Forma i det närmaste en perfekt matchning. Med den hårda konkurrens som råder idag får både Egmonts och Formas varumärken bättre förutsättningar genom denna affär, säger Maria Croon, vd Forma Publishing Group.

Egmont Publishing har ett 100-tal magasin och webbplatser för vuxna och barn i Sverige – alltifrån Hemmets Journal och Kalle Anka till Vagabond, Bamse och King Magazine.

Företaget omsätter cirka 900 miljoner kronor och har 300 anställda.

Egmont-koncernen har verksamhet i 30 länder och cirka 6 600 medarbetare.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.