Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Egmont omorganiserar – chefer lämnar

Publicerad: 2 februari 2016, 11:46

Egmonts vd Per Kjellander

Åsa Holmström, förlagsdirektör för Kvinna och David Seifors, marknadsirektör för Kvinna och Man, väljer att lämna Egmont när


Ämnen i artikeln:

Egmont PublishingPer KjellanderTidskrifter

Tidskriftsförlaget Egmont Publishing har i dagsläget tre affärsenheter– Man, Kvinna och Kids. Nu genomför förlaget en förändring som innebär att verksamheten organiseras om till två enheter, utifrån kontoren i Malmö och Stockholm.

Omorgonisationen gör att de nuvarande förlagsdirektörstjänsterna för enheterna Man, Kvinna och Kids samt tjänsten som marknadsdirektör försvinner. Nu inrättar Egmont i stället två nya tjänster som förlagsdirektörer i Stockholm respektive Malmö.

– Mediemarknaden är i förändring och vi behöver anpassa organisationen därefter. Genom att förenkla och effektivisera ledningsstrukturen kan vi öka vårt resultatfokus, och fortsätta vår långsiktiga satsning på att utveckla kärnverksamheten och våra tillväxtområden som e-handel och content marketing, säger Per Kjellander, vd för Egmont Publishing i ett pressmeddelande.

Den nuvarande förlagsdirektören för affärsenheten Kids, Marika Bark, föreslås bli förlagsdirektör i Malmö. Med förändringarna väljer Åsa Holmström, som idag är förlagsdirektör för Kvinna, och David Seifors, i dag marknadsirektör för Kvinna och Man, väljer att lämna förlaget.

– Jag hade gärna sett att både Åsa och David hade stannat inom bolaget då de har bidragit starkt till vår fina utveckling de senaste åren. Båda har dock valt att sluta i samband med dessa förändringar och jag vill önska dem alla lycka framöver, säger Per Kjellander i en kommentar.

Fackliga förhandlingar har inletts och den nya organisationen förväntas vara på plats till den 1 mars 2016.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.