Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Egmont Sverige når 1,1 miljarder i omsättning – letar fler förvärv

Publicerad: 17 mars 2016, 11:17

Per Kjellander, vd Egmont Publishing.

Foto: Press

Egmont i Sverige nådde en omsättning över miljarden och ökade vinsten med tolv procent. Förvärv och effektiviseringar är anledningen, berättar vd Per Kjellander.


Ämnen i artikeln:

Egmont PublishingPer Kjellander

Resumé berättade i veckan om Egmont-koncernens rekordår där omsättningen steg med tio procent till 14,1 miljarder kronor. Resultatet före skatt steg med 36 procent till 1,2 miljarder, vilket är det högsta någonsin.

Egmont Publishing i Sverige når för första gången över en miljard på ett helårs – närmare bestämt 1 070 miljoner kronor – och redovisar ett rörelseresultat på 55 (49) miljoner kronor under 2015. Det beror dels på förvärv, men även effektiviseringar.

– Vi har en offensiv agenda där vi tar starkare position och därför har vi både genomfört flera förvärv, lanserat nya produkter och gjort en del interna sammanslagningar. Resultatet påverkas negativt av förändringar som vi har gjort under året, annars hade det kunnat vara bättre, säger Egmont Publishings vd Per Kjellander till Resumé.

LÄS MER: Egmont kapar 37 tjänster
LÄS MER: Egmont förvärvar Svensk Golf

I september kapade Egmont 37 tjänster samt lade ner magasinen PC Gamer, Datormagazinet och lade även ut Travel News till försäljning. Man köpte även varumärket Svensk Golf och rättigheterna till serietidningen Hälge.

– Vi gjorde även en del förändringar bland annat inom affärsområdet Man samt annons. Vi valde att outsourca en del annonsförsäljning till säljbolag, vilket är en del i effektiviseringen.

Tittar ni på fler bolag att förvärva?
– Ja, hela tiden. Både inom vår huvudverksamhet tidskrifter, men även inom det digitala området. E-handel och content marketing är också intressanta marknader.

Hur har magasinappen Flipp gått?
– Den har blivit väl mottagen, säger Per Kjellander.

Egmont Publishing har cirka 300 medarbetare i Sverige.

Julia Lundin

Redaktör Resumé Insikt (föräldraledig)

julia.lundin@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.